Η εξαγορά της Activision ύψους 68,7 δισ. δολαρίων από τη Microsoft παραμένει στο παιχνίδι, δέχεται η CMA του Ηνωμένου Βασιλείου

Η συμφωνία της Microsoft με την Activision προχωράει, καθώς η Ubisoft θα αποκτήσει τα δικαιώματα streaming στο cloud. Η κίνηση αυτή ικανοποιεί την CMA του Ηνωμένου Βασιλείου εξασφαλίζοντας ανταγωνιστικές τιμές και περισσότερες επιλογές στην αναπτυσσόμενη αγορά παιχνιδιών στο cloud.

Η συμφωνία μεταξύ της Microsoft και της Activision είναι σε εξέλιξη, καθώς μια παραχώρηση φέρνει την ανταγωνίστρια Ubisoft στο κόλπο. Σήμερα η CMA έκανε δεκτή την παραχώρηση της Microsoft, σύμφωνα με την οποία η ανταγωνίστρια της Activision Ubisoft αγοράζει τα δικαιώματα streaming στο cloud (εκτός ΕΟΧ) για όλο το περιεχόμενο της Activision για PC και κονσόλες που θα παραχθεί τα επόμενα 15 χρόνια. Η Activision Blizzard είναι ο δημιουργός και εκδότης παιχνιδιών πίσω από τα Call of Duty, World of Warcraft, Diablo και Overwatch.

Η εξαγορά της Activision ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft έχει ανατραπεί σε κάθε βήμα από την ανακοίνωσή της τον Ιανουάριο του 2022, με τα πρότυπα ανταγωνισμού να έχουν επισημανθεί από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Δώσαμε ένα σαφές μήνυμα στη Microsoft ότι η συμφωνία θα μπλοκαριστεί εάν δεν αντιμετωπίσει συνολικά τις ανησυχίες μας και μείναμε πιστοί σε αυτό”, λέει η Sarah Cardell, διευθύνουσα σύμβουλος της CMA.

“Με την πώληση των δικαιωμάτων streaming στο cloud της Activision στη Ubisoft, διασφαλίσαμε ότι η Microsoft δεν μπορεί να έχει ασφυκτικό έλεγχο αυτής της σημαντικής και ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς. Καθώς το cloud gaming αναπτύσσεται, η παρέμβαση αυτή θα διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα έχουν πιο ανταγωνιστικές τιμές, καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερες επιλογές. Είμαστε η μόνη υπηρεσία ανταγωνισμού παγκοσμίως που έχει επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα”, δήλωσε η ίδια.

Ο ασφυκτικός κλοιός που θα είχε η Microsoft στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, αν είχε προχωρήσει η αρχική συμφωνία, θα σήμαινε ότι η εταιρεία Xbox θα είχε αποκλείσει τον ανταγωνισμό στο cloud gaming, καθώς ελέγχει ήδη ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς μέσω των δραστηριοτήτων της σε υποδομές cloud.

Η συμφωνία επιτρέπει στη Ubisoft να προσφέρει το περιεχόμενο της Activision υπό οποιοδήποτε επιχειρηματικό μοντέλο, μεταξύ άλλων μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών πολλαπλών παιχνιδιών και διασφαλίζοντας ότι οι πάροχοι παιχνιδιών στο cloud θα μπορούν να χρησιμοποιούν μη λειτουργικά συστήματα Windows για το περιεχόμενο της Activision.

Εν τω μεταξύ, στην Αμερική η FTC ζήτησε να παρατείνει την ανακάλυψή της σχετικά με τη συμφωνία της Ubisoft και τη συμφωνία της Microsoft με τη Sony, σύμφωνα με την οποία το Call of Duty θα παραμείνει στο PlayStation για τα επόμενα δέκα χρόνια μετά την εξαγορά.

Exit mobile version