Η Encare συγκεντρώνει 1,5 εκατ. ευρώ για την προώθηση της χειρουργικής περίθαλψης με λύση cloud SaaS

Η σουηδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας Encare εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για να υποστηρίξει τη συνεχή επέκταση της εταιρείας, την ανάπτυξη προϊόντων και την είσοδό της σε νέες διεθνείς αγορές.

 

Η λύση SaaS της Encare υποστηρίζει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για τη χειρουργική περίθαλψη με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών. Στο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν οι υφιστάμενοι μέτοχοι, μαζί με ορισμένους νέους, μέσω του δικτύου Sciety.

 

“Χάρη στη συνεχή υποστήριξη των επενδυτών μας, μπορούμε να συνεχίσουμε την επέκτασή μας και να εργαστούμε προς την αποστολή μας να επηρεάσουμε θετικά τη ζωή εκατομμυρίων ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση παγκοσμίως. Υποστηρίζοντας τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στη χειρουργική περίθαλψη, η Encare μπορεί να συμβάλει στη μείωση του αριθμού των θανάτων και των επιπλοκών που μπορούν να προληφθούν κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης”, δήλωσε ο Rasmus Waller, διευθύνων σύμβουλος της Encare.

 

Η Encare, που ιδρύθηκε το 2009 από τον καθηγητή Olle Ljungqvist, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας υγείας που αναπτύσσει μια λύση SaaS που βελτιώνει τα αποτελέσματα των χειρουργικών επεμβάσεων. Η διαδραστική, βασισμένη στο cloud λύση της Encare επιτρέπει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να ακολουθούν τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις.

 

Η καινοτόμος λύση της Encare δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να τηρούν τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας σε όλη τη συνέχεια της περίθαλψης των ασθενών – από την αρχική διάγνωση και προετοιμασία έως τη χειρουργική επέμβαση και την αποκατάσταση. Με την εφαρμογή αυτών των κατευθυντήριων γραμμών, γνωστών ως ERAS® (Enhanced Recovery After Surgery), οι πάροχοι μπορούν να μειώσουν τις επιπλοκές, να επιταχύνουν την ανάρρωση των ασθενών και να συντομεύσουν την παραμονή τους στο νοσοκομείο. Η λύση της Encare έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει θανάτους και επιπλοκές που μπορούν να αποφευχθούν, με αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση κόστους για την παγκόσμια βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης.

 

Η Encare έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά, εξυπηρετώντας πάνω από 150 νοσοκομεία παγκοσμίως, και έχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη άνω του 30% το τελευταίο έτος. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω αύξηση των εσόδων με την επέκταση των πωλήσεων σε υφιστάμενους πελάτες και την απόκτηση νέων πελατών. Επιπλέον, η Encare θα δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη προϊόντων για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών της αγοράς. Αυτή η στρατηγική ανάπτυξη θα διευκολύνει την επέκταση της εταιρείας σε νέες βασικές διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Exit mobile version