Η Enersee σήκωσε επένδυση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για να φέρει επανάσταση στη διαχείριση της ενέργειας στα ακίνητα

Η Enersee, μια νεοσύστατη εταιρεία στην αιχμή του δόρατος του λογισμικού διαχείρισης ενέργειας, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατ. ευρώ υπό την ηγεσία της Peak. Η επένδυση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στην Enersee να ενισχύσει την ομάδα της, ιδίως την επέκταση των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του προϊόντος της, καθώς και της πελατειακής της βάσης.

 

Η Enersee χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει στους διαχειριστές ενέργειας και χαρτοφυλακίων διαφάνεια και βαθιά γνώση των καταναλώσεων ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε επίπεδο αισθητήρων έως και πλήρη προβολή κληρονομιάς. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες της να δημιουργήσουν σημαντική εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους και να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.

 

Η Enersee ιδρύθηκε από τους ειδικούς σε τεχνικούς τομείς Maarten Van de Vijver και Joachim Vleminckx και επωφελείται από την εκτεταμένη εμπειρία τους στις ενεργειακές συμβουλές, τη μηχανική δεδομένων και την ανάλυση δεδομένων.

 

Ο συνιδρυτής της Enersee Joachim Vleminckx λέει: “Οι προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας, των κλιματικών στόχων και της ESG στα κτίρια είναι τόσο τεράστιες που οι τρέχουσες μέθοδοι δεν αρκούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύξαμε τον Εικονικό Διαχειριστή Ενέργειας, για να εφαρμόζουμε γνώσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων σε εκατομμύρια κτίρια, σε πραγματικό χρόνο”.

 

Η επένδυση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από την Peak θα επιτρέψει στην Enersee να επεκτείνει την προσφορά υπηρεσιών της με νέα χαρακτηριστικά και να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη. Επιπλέον, η χρηματοδότηση θα προωθήσει την ανάπτυξη της εταιρείας πέραν των σημερινών συνόρων της, επιτρέποντας στην Enersee να διευρύνει την ευρωπαϊκή πελατειακή της βάση.

 

Η Enersee, γνωστή προηγουμένως ως Eneos, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και έχει αναπτύξει έναν εικονικό διαχειριστή ενέργειας βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης και κατανάλωσης, την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα. Απευθύνεται σε μεγάλα χαρτοφυλάκια ακινήτων, γραφεία και βιομηχανικά κτίρια, καθώς και σε κτίρια ειδικού σκοπού, όπως νοσοκομεία.

 

Αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη, το Enersee δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές ενέργειας να παρακολουθούν αποτελεσματικότερα την ενεργειακή απόδοση και την κατανάλωση. Χρησιμοποιώντας τη μέτρηση και την επαλήθευση της ενέργειας, την ακριβή πρόβλεψη της κατανάλωσης και την ανίχνευση ανωμαλιών σε πραγματικό χρόνο, το Enersee επιτρέπει σημαντικές μειώσεις του ενεργειακού κόστους και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

 

Καθώς εντείνονται οι ρυθμιστικές πιέσεις και οι πιέσεις των ενδιαφερομένων μερών για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Enersee είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτή την κρίσιμη ανάγκη. Το ενεργειακό κόστος είναι περισσότερο από ποτέ ευμετάβλητο και τα κτίρια ευθύνονται για ένα σημαντικό ποσοστό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που φτάνει έως και το 40% των παγκόσμιων εκπομπών CO2. Με την εστιασμένη προσέγγισή της, η Enersee βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις, επιτρέποντας στους πελάτες να επιτύχουν απόδοση επένδυσης έως και 63 φορές σε λίγους μήνες.

Exit mobile version