H Enode συγκεντρώνει 15 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει την πράσινη ενέργεια πιο κοντά από ποτέ

Όλο και περισσότεροι από εμάς βλέπουμε έναν “εξηλεκτρισμό” της καθημερινότητάς μας, με νέο ενεργειακό υλικό να μπαίνει στα σπίτια, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των οικιακών φορτιστών, των οικιακών μπαταριών και των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες ενέργειας πρέπει να παρέχουν ένα νέο είδος υποδομής που μπορεί να διαχειρίζεται τα δεδομένα χρήσης για τους καταναλωτές, ώστε οι ίδιοι να έχουν εποπτεία της κατανάλωσής τους. Με αυτό τον τρόπο, η ενεργειακή μετάβαση μπορεί να επιταχυνθεί και να γίνει μια πιο ομαλή διαδικασία για όλους.

 

Η σκανδιναβική νεοφυής επιχείρηση Enode, η οποία συμμετείχε στο Y-Combinator του 2021, έχει αναπτύξει μια ψηφιακή υποδομή για εφαρμογές πράσινης ενέργειας μέσω μιας πλατφόρμας API. Για την κλιμάκωση της ανάπτυξης, η startup μόλις εξασφάλισε 15 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να επεκταθεί.

 

Οι λεπτομέρειες: Η Enode είναι μια εταιρεία που έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη της εταιρείας και θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της:

 

Η Enode ιδρύθηκε το 2020 από τους Henrik Langeland, Thorvald Thorsnes και Nikolai Heum και έχει ως στόχο να διευκολύνει την παγκόσμια μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ελέγχουν καλύτερα την ενεργειακή τους κατανάλωση. Επιτρέπει στις εταιρείες ενέργειας να ενσωματώνουν ηλεκτρικά οχήματα, θερμοστάτες, ηλιακούς μετατροπείς και άλλο ενεργειακό υλικό απευθείας στις εφαρμογές τους – και όλα αυτά μέσω ενός ενιαίου API.

 

Στο πλαίσιο του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους και ενός πληθυσμού με πιο οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση, όλο και περισσότεροι άνθρωποι και επιχειρήσεις επιθυμούν να αναλάβουν τον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας. Επιλέγουν να έχουν καλύτερη εποπτεία προκειμένου να κάνουν πιο πράσινες επιλογές, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα καθώς και τους μηνιαίους λογαριασμούς ενέργειας.

 

Το API της Enode συνδέεται και ελέγχει όλο το ενεργειακό υλικό, από τα ηλεκτρικά ρεύματα μέχρι τους θερμοστάτες και τους ηλιακούς μετατροπείς. Το API της Enode συνδέει αυτές τις συσκευές με εφαρμογές διαχείρισης ενέργειας και διευκολύνει τις εταιρείες ενέργειας να προσφέρουν έξυπνες υπηρεσίες στους πελάτες τους.

 

Με στόχο να έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία, η Enode στοχεύει σε εταιρείες όλων των μεγεθών, από νεοφυείς επιχειρήσεις έως τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, για να χρησιμοποιήσουν τα API της για να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές και υπηρεσίες πράσινης ενέργειας.

 

Η Enode ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις στις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά η πελατειακή της βάση περιλαμβάνει ήδη τόσο νεοφυείς επιχειρήσεις όσο και ενεργειακές εταιρείες, καλύπτοντας 14 αγορές, συμπεριλαμβανομένων καθιερωμένων παικτών όπως η EON, η Fjordkraft, η OVO και ταχέως αναπτυσσόμενων νεοφυών επιχειρήσεων όπως η Monta και η Greenly.

 

Αντί να ενσωματώνουν και να διατηρούν συνδέσεις με εκατοντάδες διαφορετικά μοντέλα υλικού, οι ενεργειακές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν το API της Enode και να επικεντρώνονται στη δημιουργία μιας σταθερής εμπειρίας πελάτη. Το Enode API δεν υποστηρίζει μόνο συνδέσεις που βασίζονται στη ροή πληροφοριών, αλλά προσφέρει επίσης δυνατότητες βελτιστοποίησης και συγκέντρωσης για τη δημιουργία υπηρεσιών όπως έξυπνη φόρτιση, έξυπνη διαχείριση ενέργειας για νοικοκυριά και λύσεις απόκρισης στη ζήτηση.

 

Τώρα, με αυτό το φρέσκο κεφάλαιο, οι καινοτόμοι της πράσινης τεχνολογίας θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για την καινοτόμο τεχνολογία της. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της ομάδας με έμφαση στο προϊόν και το εμπόριο και την επιτάχυνση της επέκτασης σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Exit mobile version