Η επένδυση 200 εκατ. ευρώ της Technique Solaire ενισχύει τις υποδομές ηλιακής ενέργειας και βιοαερίου

Η Technique Solaire, γαλλικός διανομέας ηλιακής ενέργειας, εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 200 εκατ. ευρώ από την Bpifrance και την Groupe Crédit Agricole για την επέκταση των δραστηριοτήτων και των προσπαθειών Ε&Α.

Η Technique Solaire, μια γαλλική εταιρεία που ασχολείται με τη διανομή φωτοβολταϊκής ενέργειας για ιδιώτες και επιχειρήσεις, συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια ευρώ σε νέο γύρο χρηματοδότησης.

Η επένδυση παρέχεται από τους υφιστάμενους χρηματοδότες Bpifrance και Groupe Crédit Agricole και έχει ως στόχο να βοηθήσει την 15χρονη εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, τις προσπάθειες Ε&Α και να ενισχύσει το διεθνές της αποτύπωμα.

Εάν μπορεί να καλυφθεί
Ο όμιλος Technique Solaire Group ιδρύθηκε το 2008 και αναπτύσσει υποδομές φωτοβολταϊκών και βιοαερίου, λειτουργώντας περίπου 450 MWp φωτοβολταϊκής ενέργειας σε μια ποικιλία εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων νέων κτιρίων, στεγών, χώρων στάθμευσης, επίγειων ηλιακών εγκαταστάσεων κ.λπ. Με άλλα λόγια, αν μπορεί να καλυφθεί, η Technique Solaire μπορεί να τοποθετήσει ένα ηλιακό πάνελ σε αυτό και να διαχειριστεί τη διανομή της ενέργειας που εκμεταλλεύεται.

Αγροβολταϊκά
Ο όμιλος Technique Solaire μετράει το 45% (200 MWp) των ηλιακών περιουσιακών στοιχείων του που λειτουργούν σε αγροκτήματα και σε λύσεις για πτηνοτροφεία. Εκτός από την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, οι λύσεις του ομίλου παρέχουν στους αγρότες εργαλεία του 21ου αιώνα, επιτρέποντάς τους έτσι να προσαρμόζονται καλύτερα σε ένα ολοένα και πιο ευμετάβλητο κλίμα, παράλληλα με τη βελτίωση της ευημερίας του ζωικού κεφαλαίου.

Εκτός από την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, ο Όμιλος ίδρυσε το 2014 έναν θυγατρικό οργανισμό, την Technique Biogaz, και λειτουργεί 3 μονάδες βιοαερίου στη Γαλλία με δυναμικότητα άνω των 330 Nm3/h από την παραγωγή μεθανίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαδικασία αυτή παράγει 100 τοις εκατό ανανεώσιμο πράσινο αέριο, καθώς και καλύτερη αξιοποίηση των γεωργικών αποβλήτων.

4 δισ. ευρώ έως το 2030
Συνολικά, η Technique Solaire σκοπεύει να διαθέσει 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2030, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ προορίζονται για την εγχώρια αγορά της και την επιτάχυνση της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, φωτοβολταϊκής ηλιακής ενέργειας και βιοαερίου. Τελικά, ο στόχος αυτός θα πρέπει να αποτρέψει την εκπομπή 5 εκατομμυρίων τόνων CO² μέχρι το 2030.

Για την επίτευξη του στόχου της, η Technique Solaire θέλει να διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της, προσλαμβάνοντας πάνω από 200 νέους υπαλλήλους μέχρι το 2030, εστιάζοντας σε μηχανικούς, πωλητές, διευθυντές εγκαταστάσεων και επόπτες εργοταξίων.

Σχετικά με την επένδυση και τα μελλοντικά σχέδια, οι συνιδρυτές της Technique Solaire Julien Fleury, Lionel Themine και Thomas de Moussac μοιράστηκαν σε δήλωση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα:

“Αυτός ο νέος γύρος χρηματοδότησης αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην επιχειρηματική περιπέτεια που χτίζουμε εδώ και 15 χρόνια.

“Αντιμέτωποι με την αυξανόμενη ανάγκη για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θέτουμε την τεχνογνωσία μας και το πνεύμα συνεργασίας μας στην υπηρεσία της ενεργειακής και γεωργικής μετάβασης.

“Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα βιώσιμης ανάπτυξης με τους μακροχρόνιους εταίρους μας, τους οποίους ευχαριστούμε για τη συνεχή εμπιστοσύνη και υποστήριξή τους.

“Μαζί, και με την υποστήριξη και τη δέσμευση των εργαζομένων μας, θα επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας στη Γαλλία και διεθνώς για την απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα και τη συμβολή στην ανάπτυξη των εδαφών”.

Exit mobile version