Η επιχειρησιακή παρατηρησιμότητα και η εκκίνηση διαχείρισης περιστατικών Flawless συγκεντρώνει 2,2 εκατ. δολάρια σε γύρο σποράς

Η Flawless, μια νεοσύστατη επιχείρηση παρατηρησιμότητας λειτουργιών, εξασφαλίζει 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Seed για παγκόσμια επέκταση.

Η Flawless, μια κατανεμημένη νεοσύστατη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα της παρατηρησιμότητας επιχειρήσεων και της διαχείρισης περιστατικών, εξασφάλισε 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Seed. Η επένδυση χρησιμεύει για την υποστήριξη των σχεδίων παγκόσμιας επέκτασης της εταιρείας.

Η 42CAP ηγήθηκε του γύρου, ενώ συμμετείχαν ο υφιστάμενος επενδυτής Picus Capital και οι νέοι επενδυτές Dreamcraft Ventures και Oktogon Ventures.

Η ανακοίνωση του γύρου Seed ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων έρχεται σε συνδυασμό με την υποδοχή από την εταιρεία του πρώην CEO και συνιδρυτή της πλατφόρμας εφοδιαστικής αλυσίδας B2B SaaS Sixfold, Wolfgang Wörner, ως νέου συνιδρυτή. Πριν από την αποχώρησή του από την Sixfold στην Transporeon το 2020, ο Wörner έκανε επταετή καριέρα στη McKinsey ως διευθυντής δεσμεύσεων.

Άψογη εξέλιξη
Σε λιγότερο από ένα χρόνο από το κλείσιμο ενός γύρου Pre-Seed ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων που έβλεπε την εταιρεία να λειτουργεί ως πλατφόρμα ενεργοποίησης δεδομένων, η νεοφυής επιχείρηση έχει μεταμορφωθεί σε μια πλατφόρμα παρατηρησιμότητας λειτουργιών και διαχείρισης συμβάντων, στοχεύοντας ειδικά σε επιχειρήσεις με μεγάλου όγκου και πολύπλοκες λειτουργίες.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Flawless, Zoltán Patai, εξήγησε ότι με βάση την ανατροφοδότηση και τα αιτήματα των πελατών, η πλατφόρμα επέκτεινε το πεδίο των υπηρεσιών της ώστε να επιτρέπει στους πελάτες να παρατηρούν τις βασικές μετρήσεις τους σε διαγράμματα, να ενεργοποιούν αυτόματα ειδοποιήσεις και εργασίες από τα δεδομένα τους και να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται αυτά τα περιστατικά μέσα από το ίδιο το λογισμικό.

Δουλεύοντας κυρίως με επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και αγορών, όπως το σαουδαραβικό ηλεκτρονικό κατάστημα λουλουδιών και δώρων Floward και αγορές παράδοσης τροφίμων, όπως η ρουμανική Tazz by Emag ή η ισραηλινή Haat Delivery, η Flawless προσφέρει στις επιχειρήσεις μια πλατφόρμα με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να ενσωματώσει τα επιχειρησιακά τους δεδομένα και να εξάγει οποιονδήποτε αριθμό από τις προαναφερθείσες λειτουργίες και υπηρεσίες.

“Αναπτύξαμε το Flawless μέσα σε λίγα λεπτά – έκτοτε, οι διαχειριστές των λειτουργιών μας εξοικονομούν ώρες καθημερινής εργασίας, καθώς δεν χρειάζεται να βλέπουν πίνακες οργάνων. Επιπλέον, ο χρόνος αντίδρασής μας για βασικά ζητήματα έχει μειωθεί σε λεπτά, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη εμπειρία των πελατών και στη μείωση του κόστους”. – Liviu Herman, Chief Product Officer στην Tazz by Emag.

Με απλά λόγια, το Flawless έχει ως στόχο να αντικαταστήσει πολυάριθμα εργαλεία όπως το Excel, το Tableau και το Zendesk, τα οποία συναντάμε συχνά στις καθημερινές λειτουργίες.

Ο Patai αναλύει: “Το σύστημα είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα:

“Τα επιχειρησιακά δεδομένα έχουν γίνει όλο και πιο άφθονα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο το πλήρες δυναμικό τους έχει συχνά μείνει ανεκμετάλλευτο. Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το παιχνίδι που αλλάζει εδώ.

“Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στον πυρήνα διαφόρων χαρακτηριστικών στο Flawless, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να ανακαλύπτουν και να αξιοποιούν τα δεδομένα που χρειάζονται, και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται τεχνική εμπειρογνωμοσύνη ή πρόσθετη υποστήριξη”.

Exit mobile version