Η γαλλική εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Umiami αναπτύσσει την τεχνολογία της για την υφή των τροφίμων φυτικής προέλευσης στην Ευρώπη και τη μεταφέρει στις ΗΠΑ χάρη στην τελευταία αύξηση της χρηματοδότησης της σειράς Α. Η εταιρεία μόλις συγκέντρωσε επιπλέον 32,5 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα αυξήσει τη ζήτηση για την τεχνολογία της Umiami στις ευρωπαϊκές αγορές, θα επεκτείνει την προσφορά της σε εναλλακτικές λύσεις κρέατος στις ΗΠΑ και θα προσθέσει τον John Hatto στην ομάδα, καθώς αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για τη Βόρεια Αμερική.
Ο γύρος χρηματοδότησης ύψους 32,5 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του SPI fund και του French Tech Seed (και τα δύο διαχειρίζεται η Bpifrance για λογαριασμό της γαλλικής κυβέρνησης), ενώ συμμετέχουν οι Astanor Ventures, Redalpine, Newfund και VERSO Capital. Με τα πρόσθετα κεφάλαια ο συνολικός γύρος της σειράς Α ανέρχεται σε 59 εκατ. ευρώ και το σύνολο των κεφαλαίων που έχει αντλήσει η Umiami μέχρι σήμερα ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.
Με σχέδια να κατακτήσει τον κόσμο των φυτικών εναλλακτικών προϊόντων κρέατος, η εταιρεία εγκαινιάζει ένα νέο εργοστάσιο στην Αλσατία, όπου αναπτύσσει φυτικά εναλλακτικά προϊόντα κρέατος, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, περιέχουν λιγότερα από 10 συστατικά και είναι απαλλαγμένα από παράγοντες υφής ή αμφιλεγόμενα πρόσθετα. Με δυναμικότητα 7.500 τόνων ανά γραμμή παραγωγής, η εταιρεία ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή της σε 20.000 τόνους με την πάροδο του χρόνου. Το έργο υποστηρίζεται από το οικονομικό σχέδιο “Γαλλία 2030” της γαλλικής κυβέρνησης, το BPI (ταμείο SPI) και άλλους επενδυτές.
“Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την τεράστια επιτυχία της σειράς Α και για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι επενδυτές και οι εταίροι μας. Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την αποστολή μας να φέρουμε επανάσταση στη βιομηχανία τροφίμων, προσφέροντας βιώσιμες και γευστικές εναλλακτικές λύσεις στα προϊόντα με βάση το κρέας. Είμαστε επίσης ευτυχείς που ανακοινώνουμε την επέκτασή μας στις ΗΠΑ, όπου είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε την καινοτομία μας στους Αμερικανούς καταναλωτές”, δηλώνουν ο Tristan Maurel (Διευθύνων Σύμβουλος) και ο Martin Habfast (Διευθυντής Εξαγωγών), συνιδρυτές της Umiami.
“Το να συμμετέχουμε στη βιομηχανοποίηση μιας νεοφυούς επιχείρησης όπως η Umiami συνάδει πλήρως με τον λόγο ύπαρξης του ταμείου SPI. Χάρη στη μοναδική της τεχνολογία, η Umiami προσφέρει μια σειρά φιλέτων φυτικής προέλευσης υψηλής ποιότητας. Μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε την επαναβιομηχανοποίηση στη Γαλλία, ενώ παράλληλα ενισχύει τη φήμη της χώρας για την τεχνογνωσία στον τομέα της αγροδιατροφής διεθνώς μέσω της ανάπτυξης πρωτοποριακών πρωτοβουλιών που σερβίρουν υγιεινά, ανιχνεύσιμα τρόφιμα με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα”, λέει ο Jean-Philippe Richard, αναπληρωτής διευθυντής του ταμείου SPI.