Η Evergreen «σήκωσε» 1,3 εκατ. ευρώ για την πλατφόρμα της για τη βιώσιμη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Η διαχείριση των οικονομικών και ο προγραμματισμός για το μέλλον στον σημερινό κόσμο απαιτούν τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Παρόλο που υπάρχουν διάφοροι πάροχοι, ο καθένας από τους οποίους υπόσχεται να βοηθήσει τους χρήστες με τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, εξακολουθεί να υπάρχει ένας βαθμός σκεπτικισμού και μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς ποιον να εμπιστευτεί, καθώς η διαφάνεια είναι αρκετά δύσκολη.

 

Στόχος της Evergreen – μιας γερμανικής fintech startup που μόλις εξασφάλισε νέα κεφάλαια για να αναπτυχθεί – είναι να το αλλάξει αυτό. Η νεαρή εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2018, εξασφάλισε 1,3 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης σπόρων. Επικεφαλής επενδυτής είναι ο αμερικανικός όμιλος ZAIS Group.

 

Iven Kurz, Διευθύνων Σύμβουλος της Evergreen: “Είμαι ευτυχής για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι μέτοχοί μας στην Evergreen. Μαζί εργαζόμαστε για το όραμα της αλλαγής των επενδύσεων κεφαλαίου με βιώσιμο τρόπο. Φέτος, θα επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στην περαιτέρω διεύρυνση της προσφοράς μας.  Η προσοχή μας επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα και την παροχή συνταξιοδότησης. Εδώ θέλουμε να επεκτείνουμε βήμα προς βήμα την προσφορά μας με βιώσιμες λύσεις για παροχές που σχηματίζουν κεφάλαιο, εταιρικές συντάξεις και το πανευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, εν συντομία PEPP”.

 

Γεννημένη στη Λειψία, η Evergreen έχει βραβευτεί ως βιώσιμη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με πιστοποίηση B Corp, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ηθική που διέπει την προσέγγιση της εταιρείας στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

 

Ως άμεσος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, η Evergreen προσφέρει στους πελάτες της και στις εταιρείες-εταίρους της την πλήρη αλυσίδα αξίας για επενδύσεις κεφαλαίου, από τη διαχείριση μεμονωμένων επενδυτικών προϊόντων έως το onboarding και την ψηφιακή διαχείριση περιουσιακών στοιχείων από μία μόνο πηγή.

 

Το 2022, ο αριθμός των πελατών υπερδιπλασιάστηκε και τώρα, η νεοφυής επιχείρηση θέλει να επεκταθεί. Αυτή η νέα ένεση μετρητών θα χρησιμοποιηθεί για να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών για τον προγραμματισμό συνταξιοδότησης και την επέκταση της βιώσιμης γκάμας προϊόντων. Θα υποστηρίξει επίσης την ανάπτυξη του τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ως υπηρεσία (AMaaS).

Exit mobile version