Η F2 Venture Capital συγκεντρώνει 250 εκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις αρχικού σταδίου

Η F2 Venture Capital ανακοίνωσε το τρίτο κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων για Ισραηλινούς ιδρυτές, καθώς και ένα άλλο ταμείο 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσει να υποστηρίζει υπάρχουσες εταιρείες χαρτοφυλακίου. Αυτό ανεβάζει τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια της F2 πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια. Οι τομείς εστίασης του F2 περιλαμβάνουν Fintech, AI, Big Data, Cloud Ops και Cyber.

 

«Τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε περιηγηθεί σε πολλαπλές συνθήκες αγοράς, όπως συμβαίνει σήμερα στον κόσμο. Μερικές από τις καλύτερες επενδύσεις μας προέκυψαν από τέτοιες εποχές», δήλωσε ο Jonathan Saacks, Managing Partner στο F2. «Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις υψηλές δυνατότητες που βλέπουμε στο ισραηλινό οικοσύστημα».

 

Για να υποστηρίξει την ανάπτυξή τους και να επικεντρωθεί στους ιδρυτές που ιδρύουν εταιρείες βαθιάς τεχνολογίας, η F2 αναβάθμισε τον Maor Fridman σε Partner. Ο Fridman ήταν προηγουμένως μηχανικός λογισμικού στην Intel και στο Amazon Web Services (AWS) και στην F2 υπήρξε κινητήριος δύναμη σε επενδύσεις όπως η Justt, η Parametrix, η Dataloop, η Astrix, η DreamTeam και άλλες εταιρείες που βρίσκονται ακόμα σε stealth mode.

 

«Η Maor είναι ξεκάθαρα επικεντρωμένη στους ιδρυτές και έχει διαπρέψει ως VC σε χρόνο ρεκόρ», δήλωσε ο Barak Rabinowitz, Managing Partner στην F2. «Λαμβάνοντας υπόψη το βαθύ τεχνολογικό υπόβαθρό του και το πάθος του για τις επιχειρήσεις, είναι ο ιδανικός συνεργάτης για το νέο μας ταμείο και κεφάλαιο ανάπτυξης».

 

Η F2 Fund III είναι ένα βήμα προς τα πάνω από τα προηγούμενα κεφάλαιά του, ύψους 60 εκατομμυρίων και 75 εκατομμυρίων δολαρίων, που κυκλοφόρησαν το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Η F2 έχει δημιουργήσει πολλές πλατφόρμες προστιθέμενης αξίας, συμπεριλαμβανομένου του The Junction, ενός επενδυτικού προγράμματος που βοηθά τους ιδρυτές να επιτύχουν τεχνολογικά, προϊόντα και επιχειρηματικά ορόσημα σε ένα επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο. Tο The Junction, το οποίο χρονολογείται από το 2011 στο πλαίσιο του προηγούμενου ταμείου τους, Genesis Partners, έχει ξεκινήσει δεκάδες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Honeybook, Appsflyer, Coralogix, Databand και CyberX με μια κοινότητα εκατοντάδων ιδρυτών που «το πληρώνουν» στην επόμενη γενιά.

Η F2 έχει επενδύσει σε ηγέτιδες εταιρίες του τομέα όπως οι Explorium, Justt, Parametrix, Darrow, 4M Analytics και Dataloop, μεταξύ άλλων.

Exit mobile version