Η Finch συγκεντρώνει 2,5 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση του κλάδου της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής και της κατασκευαστικής βιομηχανίας

Η αρχιτεκτονική, η μηχανική και οι κατασκευές, γνωστή και ως AEC, είναι ένας κλάδος που είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της κοινωνίας. Οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές των σπιτιών μας, των γραφείων μας και των πόλεών μας, διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, στον ψηφιακό και καθοδηγούμενο από τα δεδομένα κόσμο μας, έχει αποδειχθεί ότι ο κλάδος AEC υστερεί σημαντικά και ίσως είναι ένας από τους λιγότερο ψηφιοποιημένους κλάδους παγκοσμίως.

 

Καθώς ο υπόλοιπος κόσμος ψηφιοποιείται και αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία για την ενίσχυση της συνεργασίας και της παραγωγικότητας, οι φορείς του AEC καθυστερούν και μένουν πίσω – και αυτό μπορεί να κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία τρισεκατομμύρια.

 

Η Finch, που ιδρύθηκε το 2019 από δύο αρχιτέκτονες, οι οποίοι απλώς είχαν βαρεθεί την κατάσταση, είναι μια σουηδική startup με αποστολή να λύσει το πρόβλημα. Τώρα, η startup με επικεφαλής την Pamela Nunez Wallgren, τον Jesper Wallgren και τον μηχανικό λογισμικού Martin Kretz, πήρε νέα χρηματοδότηση για να τροφοδοτήσει τα σχέδιά της.

 

Οι λεπτομέρειες:

 

Η πλατφόρμα συνεργασίας της Finch με έδρα το Μάλμε, η οποία βασίζεται στο cloud, έχει ως στόχο να επιτρέψει στους χρήστες να βελτιστοποιήσουν τα έργα ανάπτυξης ακινήτων σε πρώιμο στάδιο με την τεχνολογία AI και την τεχνολογία γραφημάτων. Με αυτή την τεχνολογία, η Finch δημιουργεί κατόψεις προσαρμοσμένες στους τοπικούς κανόνες και κανονισμούς καθώς και στους περιορισμούς του χώρου, ενώ επιτρέπει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο σε ένα οικοδομικό έργο – γεγονός που την καθιστά πρωτοποριακή στον κλάδο.

 

Μετρώντας την απόδοση, εντοπίζοντας τα λάθη και προτείνοντας βέλτιστες λύσεις με βάση τις παραμέτρους εισόδου του χρήστη, η Finch διασφαλίζει ότι λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις πριν από την έναρξη της κατασκευής. Αυτό εξοικονομεί χρόνο, χρήματα και πόρους.

 

Η σουηδική startup έχει ήδη εντάξει στρατηγικούς πελάτες σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων όπως οι Herzog & de Meuron και White Arkitekter.  Αναφέρεται επίσης ότι διαθέτει λίστα αναμονής με περισσότερες από 12 χιλιάδες εγγραφές – οπότε είναι σαφές ότι υπάρχει ζήτηση.

 

Με αυτά τα νέα κεφάλαια, η Finch θα αναπτύξει περαιτέρω την τεχνολογία της και θα ετοιμαστεί για την εμπορική της κυκλοφορία.

Exit mobile version