Η φινλανδική startup SaaS Videobot εξασφαλίζει 2 εκατ. ευρώ για να φέρει επανάσταση στη διαδικτυακή δέσμευση

Η γενιά Z έχει διάρκεια προσοχής 1 δευτερολέπτου για τις διαφημίσεις. Η Videobot συμβάλλει στη βελτίωση της διαδικτυακής δέσμευσης με εξατομικευμένα, διαδραστικά βίντεο.

Σήμερα, η Videobot, μια φινλανδική νεοφυής επιχείρηση SaaS, συγκέντρωσε 2 εκατ. ευρώ σε αρχική χρηματοδότηση.

Στόχος της εταιρείας είναι να μεταμορφώσει τη διαδικτυακή δέσμευση των πελατών με τη χρήση εξατομικευμένων, διαδραστικών βίντεο.

Η γενιά Z και οι νεότεροι απαιτούν περισσότερο περιεχόμενο βίντεο έναντι κειμένου. Ωστόσο, μια παγκόσμια μελέτη της Yahoo και της OMD Worldwide διαπιστώνει ότι έχουν διάρκεια προσοχής 1 δευτερολέπτου για τις διαφημίσεις.

Ως αποτέλεσμα, οι μάρκες επιδιώκουν να δεσμεύσουν τους επισκέπτες του ιστοτόπου τους και να εξηγήσουν τα προϊόντα τους με έναν απλούστερο, πιο συνεκτικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον Anssi Kiviranta, συνιδρυτή της Videobot:

“Το 80% της κίνησης στο διαδίκτυο σήμερα είναι βίντεο. Το Videobot αντιπροσωπεύει μια αλλαγή παραδείγματος στη διαδικτυακή επικοινωνία.

Η πλατφόρμα μας ενσωματώνει απρόσκοπτα την ευκολία των chatbots με τη συναρπαστική δύναμη των σύντομων βίντεο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τις επιχειρήσεις ώστε να συνδεθούν με το κοινό τους”.

Με επιδείξεις προϊόντων κατά παραγγελία και αποτελεσματικές, απλές εξηγήσεις πολύπλοκων πληροφοριών για τα προϊόντα, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν μετρήσιμη βελτίωση στην απόκτηση πελατών.

Οι πελάτες της Videobot έχουν παρατηρήσει 98% αύξηση της δέσμευσης, 150% περισσότερο χρόνο παραμονής στον ιστότοπο και 36% αύξηση του συνολικού όγκου των πωλήσεων.

Οι περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν τη δημιουργία πρωτοπόρων, την προσέλκυση προσωπικού και τον εξορθολογισμό της εισαγωγής των εργαζομένων.

Ο συνιδρυτής Matias Mäenpää δηλώνει:

“Πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι πλήρως βασισμένοι σε βίντεο ιστότοποι, όχι μόνο widgets ή plug-ins. Με τις συνδέσεις στο διαδίκτυο να γίνονται ταχύτερες και πιο σταθερές, κάθε μάρκα μπορεί να χτίσει την απόκτηση πελατών με υλικό βίντεο.

Οι δυνητικοί πελάτες εμπλέκονται πλήρως από την αρχή και καθοδηγούνται μέσω μιας εξατομικευμένης εμπειρίας βίντεο με βάση τις επιλογές και τις ανάγκες τους.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με οραματιστές επενδυτές που μοιράζονται τη δέσμευσή μας να διαμορφώσουμε το μέλλον της διαδικτυακής δέσμευσης”.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από τη φινλανδική Superhero Capital, την Expon Capital Digital Tech Fund του Λουξεμβούργου και τους επενδυτές-άγγελους, τον Urban Gillstrom από τη Σουηδία και τον Ari Korhonen από τη Φινλανδία.

Η χρηματοδότηση θα επιταχύνει την ανάπτυξη της Videobot, ιδίως στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, στις οποίες η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει σταθερά ερείσματα με περισσότερους από 200 πελάτες σε 15 χώρες και πολλούς διαφορετικούς κλάδους.

Exit mobile version