Η Flowdesk συγκέντρωσε 28 εκατομμύρια ευρώ για να βρει λύσεις στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Η Flowdesk, που ιδρύθηκε το 2020 από τους Guilhem Chaumont, Paul Bugnot, François Cluzeau και Balthazar Giraux, είναι ένας πάροχος υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που τροφοδοτεί τη διασύνδεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η startup με έδρα το Παρίσι μόλις συγκέντρωσε περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ σε νέα χρηματοδότηση για την πλατφόρμα της, σηματοδοτώντας ένα συνεχές ενδιαφέρον για αυτόν τον τομέα.

 

Κορυφαίοι επενδυτές συνέβαλαν στη χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων των Eurazeo, Aglaé Ventures, ISAI, Speedinvest, Fabric.vc, Ledger και Coinbase, καθώς και 20 γνωστοί επιχειρηματικοί άγγελοι, συμπεριλαμβανομένων των Alexandre Prot (Qonto), Nicolas Julia (Sorare), Pascal Gauthier (Ledger) και Sébastien Borget (The Sandbox).

 

Αφού εργάστηκαν στην αγορά κρυπτονομισμάτων για σημαντικό χρονικό διάστημα, οι ιδρυτές ανακάλυψαν ορισμένα κενά που υπήρχαν στην αγορά αλλά και την ανάγκη για μια πιο συνεκτική αγορά και την υποδομή για τη διευκόλυνση της ρευστότητας. Έτσι, αποφάσισαν να αναπτύξουν μια υποδομή που θα τους επέτρεπε να διασυνδέονται και να συναλλάσσονται σε αυτά τα χρηματιστήρια, ενώ θα εγγυάται την επεκτασιμότητα που απαιτείται για την υποστήριξη της ακμάζουσας βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων. Ακριβώς έτσι, αναπτύχθηκε η Flowdesk.

 

Το πιο διαφοροποιημένο προϊόν είναι η ικανότητα δημιουργίας αγοράς. Αντιμετωπίζει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των εκδοτών κρυπτονομισμάτων με σημαντικά ζητήματα ρευστότητας. Καθιστώντας την τεχνολογία και τους εμπόρους της στη διάθεση αυτών των παικτών, η Flowdesk τους επιτρέπει να διαχειρίζονται οι ίδιοι τη ρευστότητά τους σε κρυπτονομίσματα με δικά τους κεφάλαια. Η υπηρεσία ονομάζεται Market-Making-as-a-Service και σχετίζεται με ψηφιακά μοντέλα που βασίζονται στην απλή παροχή τεχνολογίας σε πελάτες που δεσμεύουν τους δικούς τους πόρους.

 

Η εταιρεία απασχολεί τώρα 35 άτομα και σχεδιάζει να αυξηθεί σε 100 μέχρι το τέλος του 2022 – αντιπροσωπεύοντας την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες της.

 

Αυτή η νέα χρηματοδότηση θα υποστηρίξει τα σχέδια της fintech startup να αναπτυχθεί και να κλιμακωθεί, καθώς και να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τους πελάτες της. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιούν οι ίδιοι τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες συναλλαγές – ένα μοντέλο που θα συμβάλει στη θέση του Flowdesk ως ηγέτη στο Market-Making-as-a-Service.

 

Ο Guilhem Chaumont, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Flowdesk πρόσθεσε: «Αυτή η συγκέντρωση κεφαλαίων είναι ένα βασικό βήμα που θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε σε όλα τα επίπεδα για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Θα μας δώσει επίσης τα μέσα για να αναπτύξουμε την τεχνολογική μας υποδομή για να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες που θα προκύψουν στη δημιουργία αγορών. Το όραμά μας είναι ότι μέσα σε 10 χρόνια ένα μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων θα γίνει με χρήση τεχνολογίας blockchain, κάτι που θα απαιτήσει επανεξέταση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με μια πιο επεκτάσιμη και αγνωστική προσέγγιση αντισυμβαλλομένου. Θα πρέπει να κλιμακώσουμε γρήγορα για να ενσωματώσουμε αυτή τη νέα οικονομική κατάσταση».

Exit mobile version