Η Fortive εξαγοράζει τη γερμανική EA Elektro-Automatik σε συμφωνία ύψους 1,45 δισ. δολαρίων

Η Fortive εξαγοράζει την EA Elektro-Automatik έναντι 1,45 δισ. δολαρίων για να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά στον τομέα των ηλεκτρονικών δοκιμών και μετρήσεων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της EA σε εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η γερμανική EA Elektro-Automatik έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την εξαγορά της από τον εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όμιλο τεχνολογικών υπηρεσιών Fortive σε μια συμφωνία ύψους 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μετρητά, από την Bregal Unternehmerkapital.

Προσφέροντας δραστηριότητες, τεχνολογίες και υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, η εξαγορά της EA Elektro-Automatik από την Fortive αποσκοπεί στην προώθηση της θέσης της εταιρείας στην αγορά στον τομέα των ηλεκτρονικών δοκιμών και μετρήσεων, αξιοποιώντας ιδιαίτερα την τεχνογνωσία της EA Elektro-Automatik στους τομείς της αποθήκευσης ενέργειας, της κινητικότητας, του υδρογόνου και των εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σύμφωνα με την Fortive, η συμφωνία αναμένεται να τοποθετήσει την εταιρεία σε θέση να επωφεληθεί από την αναμενόμενη επέκταση της αγοράς σε πολλούς κλάδους και για πολλές δεκαετίες.

Η Fortive, με έδρα το Έβερετ της Ουάσινγκτον, δεν είναι άγνωστη στις εξαγορές μεγάλων ποσών. Η εταιρεία αγόρασε την Provation, εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στα τέλη του 2021 έναντι 1,4 δισ. δολαρίων, την πλατφόρμα υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής εγκαταστάσεων ServiceChannel έναντι 1,2 δισ. δολαρίων στα μέσα του 2021, την πλατφόρμα διαχείρισης εγκαταστάσεων και περιουσιακών στοιχείων Accruent έναντι 2 δισ. δολαρίων το 2018 και την εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης Advanced Sterilization Products το 2018 έναντι 2,7 δισ. δολαρίων.

Η Fortive αναμένει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της EA Elektro-Automatik μέσω διαθέσιμων μετρητών και δανειακής χρηματοδότησης. Η εταιρεία αναφέρει ότι η εξαγορά θα είναι βελτιωτική για τα προσαρμοσμένα μικτά και λειτουργικά περιθώρια κέρδους το οικονομικό έτος 2024 και τα προσαρμοσμένα απομειωμένα καθαρά κέρδη ανά μετοχή θα είναι “ουδέτερα έως μέτρια” βελτιωτικά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fortive James A:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία μας για την εξαγορά της EA Elektro-Automatik για να ενισχύσουμε την ηγετική μας θέση στον τομέα των ηλεκτρονικών δοκιμών και μετρήσεων, συμβάλλοντας στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση. Αυτή η εξαγορά θα τοποθετήσει περαιτέρω τη Fortive σε αγορές πολλαπλών δεκαετιών, πολλαπλών κλάδων και υψηλής ανάπτυξης, αξιοποιώντας το παγκόσμιο franchise της Tektronix και τη δύναμη του επιχειρηματικού συστήματος της Fortive για τη δημιουργία απαράμιλλης αξίας για τους πελάτες και τους μετόχους”.

Exit mobile version