Η FruitPunch AI συγκεντρώνει €500k για να γίνει η παγκόσμια πλατφόρμα κατάρτισης AI για καλές δεξιότητες

Οι Deloitte, EY και McKinsey αναφέρουν ότι η έλλειψη εξειδικευμένων μηχανικών ΤΝ αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την εφαρμογή της ΤΝ στις επιχειρήσεις. Έχοντας αυτό κατά νου, η ολλανδική startup FruitPunch AI διπλασιάζει την εκπαίδευση μηχανικών στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης για καλό σκοπό, ώστε να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση για εξειδικευμένους μηχανικούς στον τομέα αυτό.

 

Τώρα ανακοινώνει έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 500 χιλ. ευρώ υπό την ηγεσία της Shamrock Ventures σε συνδιοργάνωση με τον αρχικό επενδυτή LUMO Labs και διάφορους αγγέλους με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο. Με αυτό το φρέσκο κεφάλαιο η FruitPunch AI θα επιταχύνει το όραμά της να γίνει η παγκόσμια πλατφόρμα και κοινότητα κατάρτισης δεξιοτήτων AI for good.

 

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των χαρακτηριστικών της πλατφόρμας για την υποστήριξη εξατομικευμένων μαθησιακών διαδρομών, την πρόσληψη στρατηγικών ρόλων για την επέκταση στην αγορά ανθρώπινου δυναμικού και τη μετατροπή των πιλοτικών προγραμμάτων που εκτελούνται σήμερα σε βιώσιμες συνεργασίες.

 

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε στο πλευρό μας τις Shamrock Ventures & LUMO Labs, οι οποίες έχουν ευθυγραμμιστεί με την αποστολή μας να κάνουμε το μέγιστο καλό, δημιουργώντας μια επιχείρηση αντίκτυπου που κλιμακώνεται. Τώρα έχουμε τη χρηματοδότηση και την τεχνογνωσία για να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα και να βοηθήσουμε τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο να βρουν, να διατηρήσουν & να αναβαθμίσουν τα καλύτερα ταλέντα AI”, λέει ο Buster Franken, CEO και συνιδρυτής της FruitPunch AI.

 

Η πλατφόρμα που ιδρύθηκε το 2018, επιτρέπει στους μηχανικούς AI να επιλύουν συνεργατικά προκλήσεις AI for Good για να εκπαιδεύσουν τις δεξιότητές τους στην AI με εταίρους όπως το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και το WWF. Οι εταιρείες τη χρησιμοποιούν για να αναβαθμίσουν & να διατηρήσουν το υφιστάμενο εργατικό δυναμικό τους και να βρουν νέα, ελεγμένα στον πραγματικό κόσμο ταλέντα AI.

 

“Με το αυξανόμενο φάσμα δυνατοτήτων ΤΝ είναι όλο και πιο σημαντικό οι προγραμματιστές να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν αυτές τις δυνατότητες για καλούς σκοπούς. Το FruitPunch AI διευκολύνει αυτό τους προγραμματιστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Η Shamrock είναι πολύ ενθουσιασμένη που θα βοηθήσει την FruitPunch AI στη φιλοδοξία της να γίνει η παγκόσμια κοινότητα AI for good”, λέει ο Tommy Hurley, ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Shamrock Ventures.

 

Η FruitPunch AI παρέχει επί του παρόντος ισχύ μηχανικής AI σε κορυφαίες ΜΚΟ, νεοφυείς επιχειρήσεις με αντίκτυπο και ερευνητικά κέντρα όπως η NXP, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).

 

“Το να συμβαδίζεις με την ταχύτητα των εξελίξεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πρόκληση, αλλά ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για όσους το καταφέρνουν”, δήλωσε ο Andy Lürling, ιδρυτικός εταίρος της LUMO Labs. “Η πλατφόρμα FruitPunch AI επιτρέπει σε μεσαίους, μεγάλους και γιγαντιαίους οργανισμούς να κατανοούν και να βελτιώνουν συνεχώς τις δεξιότητες και τη νοοτροπία των προγραμματιστών λογισμικού, των μηχανικών δεδομένων και του σχετικού προσωπικού τους. Η τούρτα κάτω από αυτό το κερασάκι είναι ότι η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να θέτει επείγουσες κοινωνικές προκλήσεις ως πέτρα του μύλου για την όξυνση των δεξιοτήτων και της νοοτροπίας κάθε ατόμου στην πλατφόρμα. Αυτό έχει ήδη οδηγήσει σε πραγματικές, πρωτοποριακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης για καλό σκοπό”.

Exit mobile version