Η γαλλική εταιρεία ρομποτικής ανακύκλωσης πλαστικών b:bot συγκεντρώνει 20 εκατ. ευρώ

Στόχος είναι να διπλασιάσει το δίκτυο ρομπότ της και να επιταχύνει τη διεθνή επέκτασή της

Η γαλλική εταιρεία ρομποτικής ανακύκλωσης πλαστικών b:bot παίρνει πλαστικά μπουκάλια και τα τεμαχίζει επιτόπου, βγάζοντας περισσότερα φορτηγά από τους δρόμους και καθιστώντας το 100% των προσφερόμενων μπουκαλιών ανακυκλώσιμα. Τα ρομπότ είναι για δημόσια χρήση, τοποθετημένα στην άκρη των δρόμων και σε χώρους όπως εμπορικά κέντρα και εστιατόρια – οι χρήστες μπορούν είτε να επιλέξουν να πάρουν μια χρηματική αμοιβή για την ανακύκλωση είτε να τη δωρίσουν καθώς βλέπουν το μπουκάλι τους να μετατρέπεται σε λάμψη.

Ο συνδυασμός ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης μειώνει τον όγκο του πλαστικού κατά 90% – “η αξία του τριπλασιάζεται, οκτώ στάδια ανακύκλωσης εξαλείφονται και το αποτύπωμα άνθρακα της διαδικασίας μειώνεται δραματικά, και όλα αυτά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα”.

Το b:bot ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Γαλλία το 2021, όπου σήμερα περισσότερα από 500 ρομπότ κάνουν τα μαγικά τους – έχει συλλέξει 130 εκατομμύρια μπουκάλια, με αύξηση κατά 500.000 μπουκάλια καθημερινά.

Η νεοφυής επιχείρηση συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια ευρώ από την Eiffel Investment Group και τον μακροχρόνιο μέτοχο του ομίλου Crédit Agricole Normandie-Seine Participations. Τα σχέδια είναι να διπλασιαστεί το μέγεθος του εργατικού δυναμικού των ρομπότ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να επεκταθεί σε νέες αγορές και να αναλάβει στη συνέχεια την ανακύκλωση κονσερβών.

“Είμαστε υπερήφανοι για την άφιξη της Eiffel Essentiel ως μετόχου της b:bot, καθώς και για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η Crédit Agricole Nord-Seine Participations μέσω της επανεπένδυσης. Η επένδυση αυτή θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την παραγωγή και την εξάπλωση της λύσης b:bot, συνεχίζοντας παράλληλα την προσπάθειά μας για έρευνα και ανάπτυξη, καθώς η καινοτομία αποτελεί βασικό μέρος του DNA μας”, λέει ο Benoit Paget, πρόεδρος και ιδρυτής της b:bot. “Μπροστά σε μια παγκόσμια αγορά rPET με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης αλλά ανεπαρκή δυναμικότητα, η b:bot στοχεύει να γίνει ένας σημαντικός παίκτης σε λύσεις συλλογής και ανακύκλωσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Eiffel Essentiel είναι ο ιδανικός εταίρος για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης πρόκλησης της κυκλικής οικονομίας”.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει πρόσφατα τα ρομπότ στην Πορτογαλία και σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη συνέχεια.

“Είμαστε ευτυχείς που έχουμε αυτή την ευκαιρία να γίνουμε μέτοχοι της b:bot και της ταλαντούχας, φιλόδοξης και προσανατολισμένης στους στόχους της ομάδας της”, λέει ο Romain Ohayon, διευθύνων σύμβουλος του ταμείου Eiffel Essentiel. “Η επένδυση αυτή αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα της στρατηγικής του Eiffel Essentiel να στηρίζει την ανάπτυξη των μελλοντικών ηγετών της ενεργειακής και οικολογικής μετάβασης. Η δραστηριότητα της B:bot ανταποκρίνεται στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης 12 (υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή), 11 (βιώσιμες πόλεις και κοινότητες) και 14 (ζωή κάτω από το νερό). Η ισχυρή κουλτούρα Ε&Α της εταιρείας είναι επίσης πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη δέσμευσή μας στο TIBI και το γαλλικό σχεδιασμό της με το σήμα France Relance”.

Exit mobile version