Η γαλλική νεοφυής επιχείρηση Mistral AI συγκεντρώνει 105 εκατ. ευρώ στο πρώτο μήνα της ύπαρξής της

Η άντληση κεφαλαίων της νεοφυούς επιχείρησης τεχνητής νοημοσύνης αποτιμά την Mistral AI σε 240 εκατ. ευρώ

 

Η γαλλική νεοφυής επιχείρηση Mistral AI εξασφάλισε ένα γύρο σπόρων σποράς ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία ιδρύθηκε μόλις πριν από ένα μήνα, έχει φτάσει σε αποτίμηση 240 εκατ. ευρώ, καθώς (ελπίζουμε) να γίνει η απάντηση της Ευρώπης στην Open AI

Ο γύρος καθοδηγήθηκε από την Lightspeed Venture Partners και περιλαμβάνει την JCDecaux Holding, την ιταλική Exor Ventures, τη βελγική Sofina, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google Eric Schmidt, τον Xavier Niel και τον Rodolphe Saade.

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Παρίσι ιδρύθηκε από τους πρώην ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης της Meta (META.O) και της Google και παλιούς συμμαθητές, Timothee Lacroix, Guillaume Lample και Arthur Mensch.

“Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινάμε αυτό το παγκόσμιο έργο από τη Γαλλία, την πατρίδα μας, και που συμβάλλουμε, στο δικό μας επίπεδο, στην ανάδειξη ενός αξιόπιστου νέου παίκτη στον τομέα της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης από την Ευρώπη”, λέει ο Mensch, πρόεδρος της Mistral AI.

Exit mobile version