Η Goldman Sachs και η BNP Paribas ηγούνται του γύρου χρηματοδότησης της Fnality ύψους 77,7 εκατ. στερλινών

Η νεοσύστατη επιχείρηση Fnality με έδρα το Λονδίνο συγκεντρώνει 77,7 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε χρηματοδότηση Σειράς Β για το σύστημα πληρωμών που βασίζεται στην αλυσίδα μπλοκ, ενώ περιμένει την έγκριση της Τράπεζας της Αγγλίας για την έναρξη λειτουργίας της.

Η Fnality, μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που εργάζεται σε κατανεμημένες υποδομές χρηματοπιστωτικών αγορών (dFMIs), και συγκεκριμένα σε πληρωμές που βασίζονται σε blockchain, συγκέντρωσε 77,7 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς Β.

Επικεφαλής της επένδυσης του αναπτυξιακού γύρου ήταν η Goldman Sachs και η BNP Paribas, ενώ συμμετείχαν η DTCC, η Euroclear, η Nomura και η WisdomTree. Οι υφιστάμενοι επενδυτές Banco Santander, BNY Mellon, Barclays, CIBC, Commerzbank, ING, Lloyds Banking Group, Nasdaq Ventures, State Street, Sumitomo Mitsui Banking Corporation και UBS συνέβαλαν επίσης στον γύρο.

Οι κατασκευαστές ενός συστήματος ψηφιακών μετρητών που χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain για τον διακανονισμό των χρηματοοικονομικών συναλλαγών έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 132,7 εκατομμύρια λίρες, όλα πριν από την έγκριση της Τράπεζας της Αγγλίας.

24/7 DLT
Ο νέος γύρος κεφαλαίων προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτού που η εταιρεία ονομάζει “το πρώτο παγκοσμίως οικοσύστημα διαχείρισης παγκόσμιας ρευστότητας”, ένα οικοσύστημα που επιδιώκει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της καθιερωμένης και της ψηφιακής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την Fnality, αξιοποιώντας την τεχνολογία κατανεμημένου βιβλίου (DLT), το δίκτυό της για ψηφιακές πληρωμές τόσο για τις χρηματοπιστωτικές αγορές χονδρικής όσο και για τις αναδυόμενες αγορές tokenised περιουσιακών στοιχείων θα εξορθολογίσει τις διαδικασίες, θα μειώσει το κόστος και θα διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές διατάξεις, ενώ παράλληλα θα προσφέρει νέα προϊόντα και πρόσβαση σε νέες αγορές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fnality, Ρομαίος Ραμ, αναλύει:

“Ο γύρος χρηματοδότησης της Σειράς Β αντιπροσωπεύει την επιθυμία του χρηματοπιστωτικού τομέα για μια λύση διακανονισμού βασισμένη σε blockchain με την υποστήριξη κεντρικών τραπεζικών χρημάτων, η οποία γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της παραδοσιακής χρηματοδότησης (TradFi) και της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) στις αγορές χονδρικής.

“Κάθε σύστημα πληρωμών της Fnality χρησιμοποιεί το DLT για να παρέχει μια ράγα πληρωμών 24/7 με τη δυνατότητα να μειώσει τους κύκλους διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο, ενώ παράλληλα βελτιώνει σημαντικά τη διαχείριση της ενδοημερήσιας ρευστότητας και σηματοδοτεί σημαντική καινοτομία στην ταχύτητα, τη λειτουργικότητα και την ανθεκτικότητα των πληρωμών χονδρικής”.

Σχετικά με την επένδυση, ο Mathew McDermott, παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Goldman Sachs, σχολίασε:

“Η λύση της Fnality αποτελεί βασικό παράγοντα για το οικοσύστημα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των καινοτομιών στις πληρωμές και την υιοθέτηση του DLT από τους θεσμικούς φορείς.

“Η εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain από την Fnality προσφέρει έναν ανθεκτικό τρόπο για τα ιδρύματα να χρησιμοποιούν τα κεφάλαια της κεντρικής τράπεζας σε ένα ευρύ φάσμα πιθανών περιπτώσεων χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των στιγμιαίων, διασυνοριακών, διασυνοριακών πληρωμών, της κινητικότητας των εξασφαλίσεων και των συναλλαγών ασφαλείας.”

Exit mobile version