Η Gossik σήκωσε χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ για να σας βοηθήσει να οργανωθείτε και να διατηρήσετε τον έλεγχο

Στον σύγχρονο κόσμο, μας αποσπούν συνεχώς την προσοχή και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να παραμείνουμε οργανωμένοι μέσα σε μια πληθώρα τεχνολογικών εργαλείων, βοηθημάτων παραγωγικότητας και σχεδόν συνεχών ερεθισμάτων. Αυτό γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο για όσους έχουν διάγνωση ΔΕΠΥ.

 

Με έδρα το St Gallen, η Gossik είναι μια νεοφυής επιχείρηση που έχει ως στόχο να διευκολύνει την οργάνωση και τη διατήρηση του ελέγχου, μέσω της ενεργούς καθοδήγησης, της προσωπικής αλληλεπίδρασης και της υπευθυνότητας. Η νεοφυής επιχείρηση, η οποία διαγωνίστηκε στον διαγωνισμό Pitch στην έκδοση 2022 του EU-Startups Summit, εξασφάλισε τώρα χρηματοδότηση pre-seed για την κλιμάκωση.

 

Ο γύρος, ο οποίος πλησιάζει το όριο του ενός εκατομμυρίου, περιλαμβάνει ως χρηματοδότες την ιδρύτρια της umantis, Nicole Herzog, τον ιδρυτή της Doodle, Paul Sevinç, και την επενδυτική εταιρεία Fortyone.

 

Η Gossik ιδρύθηκε το 2021 από τον Diego Gladig και τον Benno Staub με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να φέρουν περισσότερη δομή στην καθημερινότητά τους, ιδίως τους νέους και τα παιδιά με διάγνωση ΔΕΠΥ.

 

Diego Gladig: “Με την προσφορά μας, τα παιδιά που πάσχουν γίνονται πιο ανεξάρτητα και μπορούν να φέρουν τάξη στην καθημερινότητά τους, γεγονός που ανακουφίζει τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά”.

 

Η εφαρμογή βοηθά τους εφήβους ηλικίας 13 έως 20 ετών με ΔΕΠΥ να γίνουν πιο οργανωμένοι και συγκεντρωμένοι. Η εφαρμογή συνδυάζεται με εξειδικευμένη καθοδήγηση από ειδικούς σε θέματα ΔΕΠΥ, οι οποίοι παρέχουν πολύτιμη ψυχοεκπαίδευση τόσο στους εφήβους όσο και στους γονείς τους. Αυτή η ολιστική προσέγγιση επιτρέπει στους χρήστες να βρουν ανεξάρτητους μηχανισμούς αντιμετώπισης της καθημερινότητας.

 

Μόνο στην Ελβετία, πάνω από το 10% του συνόλου των παιδιών και των εφήβων πάσχουν από ΔΕΠΥ – και οι αριθμοί αυξάνονται. Εργαλεία όπως το Gossik θα αποδειχθούν πολύτιμα για να δώσουν σε αυτούς τους νέους τα εργαλεία για να πετύχουν στη μελλοντική τους ζωή. Η πλατφόρμα λειτουργεί μεταξύ τριών πυλώνων εστίασης: βοηθά τους χρήστες να γίνουν πιο αυτοοργανωμένοι, διαφωτίζει και εκπαιδεύει γύρω από τη φαρμακευτική αγωγή, τις συμπεριφορές και τις τάσεις της ΔΕΠΥ και, συνδέει τους ειδικούς γνώσης με τα σχολεία και τις οικογένειες που χρειάζονται υποστήριξη.

 

Diego Gladig: “Η ζήτηση για υποστήριξη στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας από τους πάσχοντες και τους γονείς τους, αλλά και από τα σχολεία, είναι τεράστια. Έχουμε ήδη λίστα αναμονής για τη συνοδευτική καθοδήγηση”.

 

Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υποστήριξη για την οργάνωση και την ολοκλήρωση εργασιών, να δημιουργούν λίστες σκέψεων για να μπορούν να σκέφτονται πιο καθαρά και μπορούν να λαμβάνουν μια εβδομαδιαία επισκόπηση της προόδου και της αλληλεπίδρασης. Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με την πτυχή του coaching με περαιτέρω υποστήριξη της επίτευξης στόχων, ψυχοεκπαιδευτικές και ιατρικές αναθεωρήσεις.

 

Αυτό το νέο κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και κλιμάκωση του ψηφιακού βοηθού, καθώς και για την επέκταση της πλατφόρμας.

Exit mobile version