Η healthtech startup Autoscriber «σήκωσε» 1,2 εκατ. ευρώ για να αυξήσει τον αντίκτυπο

Η υγειονομική περίθαλψη αποτελεί θεμελιώδες μέρος της καθημερινής ζωής. Ωστόσο, σε όλο τον κόσμο, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται υπό πίεση. Σε συνδυασμό με τα συστημικά ζητήματα και τα επακόλουθα μιας παγκόσμιας πανδημίας, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν προκλήσεις που ξεπερνιούνται – και είναι η αυξανόμενη καθετοποίηση της τεχνολογίας υγείας που μπορεί να είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματα.

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αριθμού των ιατρικών πιέσεων, καθώς το άγχος και η πίεση κλιμακώνονται. Μαζί με τη γήρανση του πληθυσμού και την ανάγκη ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της τήρησης αρχείων, αυτό δημιουργεί τεράστιο φορτίο για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Αυτό ακριβώς στοχεύει να αντιμετωπίσει η Autoscriber και μόλις εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση.

 

Λεπτομέρειες χρηματοδότησης

 

Η Autoscriber, που ιδρύθηκε το 2021, οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι γιατροί θα μπορούν πραγματικά να επικεντρώνονται στους ασθενείς, απαλλάσσοντάς τους από το διοικητικό τους βάρος. Καθώς τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης παλεύουν υπό πίεση, υπάρχει δυνατότητα να γίνει η υγειονομική περίθαλψη περισσότερο καθοδηγούμενη από τα δεδομένα και αυτοματοποιημένη.  Η πρόκληση είναι ότι οι προσεγγίσεις που βασίζονται στα δεδομένα για τη φροντίδα των ασθενών (π.χ. διαγνωστική υποστήριξη, ανάλυση, ιατρική ακριβείας) απαιτούν πολλά δεδομένα για τον ασθενή και, συνεπώς, πολύ πλήρη αρχεία ασθενών ή ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR).

 

Η Autoscriber χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας με τεχνητή νοημοσύνη για την εξαγωγή δομημένων κλινικών δεδομένων από συνομιλίες μεταξύ ασθενών και ιατρών και λειτουργεί ως ψηφιακός γραμματέας του γιατρού. Το προϊόν Autoscriber “Flow” επιτρέπει στους ιατρούς να καταγράφουν τη συνομιλία χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο και να λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο προτάσεις για τη συμπλήρωση του EHR. Η λύση εξοικονομεί χρόνο, καταγράφει περισσότερα δεδομένα και βελτιώνει την εμπειρία της διαβούλευσης για τον γιατρό και τον ασθενή, καθώς υπάρχει περισσότερος χώρος για ανθρώπινη επαφή.

Τώρα, με αυτή τη χρηματοδότηση, οι καινοτόμοι της τεχνολογίας υγείας σχεδιάζουν να αυξήσουν την ομάδα και να επεκτείνουν την ανάπτυξη προϊόντων.

Exit mobile version