Η Highland Europe ηγείται της χρηματοδότησης ύψους 22 εκατ. δολαρίων για τα κλιμακούμενα δίκτυα IoT χαμηλού κόστους και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας της Wirepas

Η εταιρεία IoT Wirepas με έδρα τη Φινλανδία εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων για να επεκτείνει τις οικονομικά αποδοτικές και ενεργειακά αποδοτικές λύσεις συνδεσιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, διεκδικώντας να θέσει νέα πρότυπα στην τεχνολογία IoT.

Η εταιρεία IoT Wirepas με έδρα το Τάμπερε συγκέντρωσε 22 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης υπό την ηγεσία της Highland Europe με τη συμμετοχή των Amalfi και IQT, καθώς και προηγούμενων επενδυτών ETF Partners, KPN Ventures, Vito Ventures και Vesa Laisi.

Τα φρέσκα κεφάλαια θα επεκτείνουν περαιτέρω την τεχνολογία και τις λύσεις της Wirepas σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία διεκδικεί τη θέση να γίνει το πρότυπο στη συνδεσιμότητα IoT. Διαθέτει ήδη γραφεία στην Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ινδία και τις ΗΠΑ. Αντιμετωπίζει τα ζητήματα επεκτασιμότητας, αξιοπιστίας και βιωσιμότητας που, όπως ισχυρίζεται, εμπόδιζαν το IoT να προχωρήσει σε μεγάλη κλίμακα προς το μαζικό IoT.

Αντί οι συσκευές IoT να συνδέονται μέσω ενός ενιαίου σταθμού βάσης, κάθε συσκευή σε ένα δίκτυο Wirepas λειτουργεί ως σημείο πρόσβασης για την επόμενη. Με το μικρό άλμα μεταξύ των συσκευών, τα δίκτυα της Wirepas χρησιμοποιούν ελάχιστες ποσότητες του ασύρματου φάσματος χωρίς να θυσιάζουν αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα είναι χαμηλότερο κόστος, πιο ανθεκτική δομή και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

“Η Wirepas κάνει επιτέλους πραγματικότητα την υπόσχεση του μαζικού IoT φέρνοντας μια ριζοσπαστική και επαναστατική προσέγγιση για να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό του. Η Wirepas είναι επίσης βασικός συντελεστής του νέου μη κυψελοειδούς προτύπου 5G της ITU-R. Η σημερινή ανακοίνωση και χρηματοδότηση είναι μια απόδειξη της αφοσίωσης της ομάδας μας στο έργο και είμαστε ευγνώμονες στην Highland Europe που αναγνωρίζει αυτή την τεχνολογία ως ένα παιχνίδι που αλλάζει τα δεδομένα”, λέει ο Teppo Hemiä, CEO της Wirepas.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τεχνολογία της Wirepas χρησιμοποιείται από το NHS για να βοηθήσει στην παρακολούθηση του εξοπλισμού και των περιουσιακών στοιχείων. Το ποσό που δαπανάται για πλεονάζοντα εξοπλισμό έχει μειωθεί από 30 τοις εκατό σε μόλις πέντε τοις εκατό με τη χρήση ετικετών RFiD.

“Η Wirepas δεν είναι απλώς μια σταδιακή βελτίωση σε σχέση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες – αυτή η τεχνολογία θέτει νέα πρότυπα για το τι είναι δυνατό”, λέει ο Laurence Garrett, εταίρος της Highland Europe.

Exit mobile version