Η HumanForest προχωρά με νέα χρηματοδότηση άνω των 13,6 εκατομμυρίων ευρώ

Η αστική κινητικότητα υφίσταται αυτή τη στιγμή σημαντικές αλλαγές. Ορίζεται πλέον από την ευκολία, τη βιωσιμότητα και τους κοινόχρηστους τρόπους μεταφοράς.

 

Με αποστολή να παρέχει οικονομικά προσιτές υπηρεσίες κινητικότητας σε όλους, μειώνοντας παράλληλα την ατμοσφαιρική ρύπανση, η HumanForest είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία το 2021 εγκαινίασε στο Λονδίνο τον νέο της στόλο από πραγματικά πράσινα, διασκεδαστικά και ασφαλή ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ έχει συνάψει και σημαντικές συνεργασίες, όπως με την Deliveroo για την επέκτασή της. Η εταιρεία διαθέτει επιπλέον μια διαφημιστική πλατφόρμα η οποία διαφοροποιεί τα έσοδά της. Συζητήσαμε με την Caroline Seton, συνιδρύτρια και επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης, πέρυσι για να μάθουμε περισσότερα και σήμερα, ήταν σε θέση να μας δώσει επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με την αύξηση αυτή.

 

Σήμερα, η HumanForest ανακοίνωσε την αύξηση της Σειράς Α κατά 15 εκατομμύρια δολάρια, καθώς εδραιώνει τη θέση της στην αγορά και μας οδηγεί πεντάλ προς ένα νέο, πιο πράσινο μέλλον στις μεταφορές.

 

Η Σειρά Α περιλαμβάνει μια χρηματοδοτική διευκόλυνση έργου ύψους 5 εκατ. λιρών από την Triodos Bank UK και επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7 εκατ. λιρών από παγκόσμια οικογενειακά γραφεία,Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της TheVentureCity, Laura González-Estéfani, και ο συνιδρυτής της Cabify, Vicente Pascual συμμετείχαν στον γύρο, μαζί με παγκόσμια οικογενειακά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων των LarrainVial και Santa Cecilia.

 

Η HumanForest χρησιμοποιεί τεχνολογία για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και τη μείωση των αποβλήτων των ενοικιαζόμενων ηλεκτρονικών ποδηλάτων. Στόχος της είναι να καταστήσει το ηλεκτρονικό ποδήλατο προσιτό, με ένα μοντέλο τιμολόγησης που σημαίνει ότι κάθε χρήστης μπορεί να κάνει δωρεάν ποδήλατο για δέκα λεπτά την ημέρα, κάθε μέρα. Τον Σεπτέμβριο του 2021, λάνσαρε με επιτυχία 800 πλήρως ηλεκτρικά ποδήλατα με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε όλο το Λονδίνο.

 

Για να κάνει τις βόλτες ακόμα πιο προσιτές, η νεοσύστατη εταιρεία εγκαινίασε πρόσφατα μια διαφημιστική πλατφόρμα, η οποία παρέχει στην εταιρεία πρόσθετα έσοδα.

 

Αυτή η εστίαση στην προσβασιμότητα, παράλληλα με την ενσωματωμένη δέσμευση για βιωσιμότητα (και τη διαπίστευση B Corp), κάνει την HumanForest να ξεχωρίζει στην αναπτυσσόμενη αγορά κινητικότητας.

 

Η νεοφυής επιχείρηση υιοθετεί επίσης μια προσέγγιση που οδηγεί με αντίκτυπο – η οποία έχει βοηθήσει στη δημιουργία μιας πιστής και αφοσιωμένης κοινότητας. Οι καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητούν τρόπους για να κάνουν μικρο-, φιλικές προς το περιβάλλον αλλαγές στη συμπεριφορά τους, και έτσι βιώσιμες προσφορές όπως τα ηλεκτρονικά ποδήλατα της HumanForest επιτρέπουν τη μετάβαση, με έναν προσιτό και προσιτό τρόπο.

 

Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, η νεοσύστατη εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει το μέγεθος του στόλου των ηλεκτρονικών ποδηλάτων της για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες της. Η εταιρεία αύξησε γρήγορα το μερίδιο αγοράς της στο Λονδίνο, φτάνοντας πλέον τους 300.000 νέους χρήστες, πραγματοποιώντας σχεδόν 2 εκατομμύρια διαδρομές και κερδίζοντας άδειες σε εννέα δήμους. Η HumanForest θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία της στις πόλεις Kensington & Chelsea, Lambeth, Merton και Southwark και ανανέωσε την άδεια λειτουργίας της στο City of London τον περασμένο μήνα.

 

Το μετοχικό στοιχείο θα επενδυθεί στην τεχνολογία, στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογικής πλατφόρμας διαφήμισης και της εφαρμογής χρήστη της εταιρείας. Η πλατφόρμα επιτρέπει στις εταιρείες να χρησιμοποιούν τη διαφημιστική τους δαπάνη για να παρέχουν καθημερινά 10 λεπτά δωρεάν ποδηλασίας στους χρήστες της HumanForest, υποστηρίζοντας τη μετατόπιση του τρόπου μετακίνησης που απαιτείται για την απεξάρτηση από τον άνθρακα στις μεταφορές.

 

Για την HumanForest, τα επόμενα χρόνια θα ενισχύσει τα ερείσματά της στο Λονδίνο, πριν ξεκινήσει να δραστηριοποιείται σε σημαντικές ευρωπαϊκές πόλεις, φέρνοντας προσιτές και βιώσιμες μετακινήσεις στον υπόλοιπο κόσμο.

Exit mobile version