Η Hygglo εξαγόρασε την Fat Llama έναντι 41 εκατομμυρίων ευρώ για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης peer-to-peer στον κόσμο

Η Fat Llama, το κοινοτικό marketplace όπου μπορεί κάποιος να ενοικιάσει οτιδήποτε, πρόκειται να εξαγοραστεί από τη σουηδική διαδικτυακή αγορά ενοικίασης Hygglo για περίπου 41 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία πρόκειται  να γίνει η μεγαλύτερη και πιο εξελιγμένη πλατφόρμα ενοικίασης peer-to-peer στον κόσμο.

 

Από το τέλος της πανδημίας Covid-19, η startup Fat Lama με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δυναμώσει με μεγάλη ζήτηση για είδη που σχετίζονται με πάρτι, όπως κάμερες, ηχεία και ντεκς DJ, βοηθώντας την να πετύχει κερδοφορία πέρυσι.

 

Αυτή η επιτυχία έφερε την Fat Llama να μπει στο στόχαστρο του Καναδού ομολόγου Ruckify για συγχώνευση και συνδυασμένη εισαγωγή στο χρηματιστήριο πέρυσι. Μετά την κατάρρευση της συμφωνίας, η Fat Llama προσεγγίστηκε από την Hygglo για εξαγορά. Η συμφωνία θα οδηγήσει την Hygglo να αποκτήσει την ομάδα, τις λειτουργίες, το λογισμικό και την επωνυμία της Fat Llama. Η Fat Llama θα διατηρήσει το όνομά της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και σε οποιεσδήποτε νέες αγορές στην ηπειρωτική Ευρώπη, ενώ οι συνιδρυτές της startup Chaz Englander και Rosie Dallas θα βοηθήσουν στην επίβλεψη της ολοκλήρωσης αλλά και θα λάβουν θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

 

Η Fat Llama ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2016 και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας διαμοιρασμού. Με περισσότερα από 350.000 αντικείμενα που έχουν καταχωρηθεί προς ενοικίαση, οι πελάτες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να νοικιάσουν αντικείμενα, όπως εξοπλισμό εκστρατείας, κάμερες, drones και ακόμη και πισίνες για κωπηλασία. Ο νούμερο ένα δανειστής της έβγαλε πάνω από 250.000£ το 2021, ενώ οι κορυφαίοι 500+ δανειστές του βγάζουν τακτικά πάνω από 12.000 £ ετησίως σε πρόσθετο εισόδημα.

 

Συνδυαζόμενες με την Hygglo, οι δύο εταιρείες θα γίνουν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πλατφόρμα ενοικίασης peer-to-peer, επιτρέποντάς τους να εξυπηρετούν περισσότερους πελάτες σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η συγκέντρωση των λειτουργιών, της τεχνολογίας και του κόστους θα επιτρέψει στη συνδυασμένη επιχείρηση να αναπτυχθεί πιο αποτελεσματικά και σε κλίμακα, ξεκλειδώνοντας νέες κατηγορίες και πελάτες που θα βοηθήσουν στη μετατροπή των προσεγγίσεων ιδιοκτησίας σε όλο τον κόσμο. Μαζί, θα δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο ιδιοκτησίας, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να γίνουν βιώσιμοι, ενώ παράλληλα θα δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να βγάλουν χρήματα από τα περιουσιακά στοιχεία που ήδη κατέχουν.

 

Ο Chaz Englander, συνιδρυτής της Fat Llama, δήλωσε: «Έχουμε δημιουργήσει μια λαμπρή επιχείρηση και ομάδα στη Fat Llama και είμαι τόσο περήφανος για όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο μέλλον για την επιχείρηση από αυτήν την εξαγορά με την Hygglo. Είμαστε ακριβώς στην ίδια σελίδα όσον αφορά την τροφοδοσία αυτής της επανάστασης ενοικίασης σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Προτεραιότητά μας τώρα είναι η ομαλή ενσωμάτωση της Fat Llama στην Hygglo, αλλά η Rosie και εγώ είμαστε και οι δύο επιχειρηματίες πρώτα και κύρια και είμαστε ενθουσιασμένοι για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.»

 

Ο Ola Degerfors, Διευθύνων Σύμβουλος της Hygglo, σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος που η Hygglo εξαγοράζει τη Fat Llama και που συνδυάζει τις δύο εκπληκτικές επιχειρήσεις μας. Ο Chaz και η Rosie δημιούργησαν τη Fat Llama σε μια απίστευτη εταιρεία, με προηγμένη τεχνολογία επαλήθευσης, εξαιρετικό σχεδιασμό και μια πιστή βάση πελατών τόσο από ενοικιαστές όσο και από δανειστές. Αυτή είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή για να βρεθούμε μαζί και να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη και πιο εξελιγμένη πλατφόρμα ενοικίασης στον κόσμο και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να έχουν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής αγοράζοντας λιγότερα και ενοικιάζοντας περισσότερα».

Exit mobile version