Η Hypervision Surgical συγκεντρώνει 7,5 εκατ. ευρώ για να επαναπροσδιορίσει τη χειρουργική απεικόνιση με τεχνητή νοημοσύνη και κλινική υπολογιστική ακμή

Η Hypervision Surgical, μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που αναπτύσσει μια προηγμένη πλατφόρμα χειρουργικής απεικόνισης και ανάλυσης δεδομένων, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση ενός υπεράριθμου γύρου χρηματοδότησης Seed, συγκεντρώνοντας 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και την κλινική υπολογιστική αιχμής, το spin-out του King’s College του Λονδίνου στοχεύει να φέρει επανάσταση στα χειρουργικά αποτελέσματα και να ανακουφίσει το παγκόσμιο βάρος των χειρουργικών επιπλοκών σε διάφορες χειρουργικές ειδικότητες.

 

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε μια κοινοπραξία εξαιρετικά έμπειρων Ευρωπαίων και Αμερικανών επενδυτών HealthTech, συμπεριλαμβανομένων των HERAN Partners, Redalpine, LifeX Ventures και ZEISS Ventures, του εταιρικού βραχίονα επιχειρηματικών συμμετοχών του ομίλου ZEISS, ενός παγκόσμιου ηγέτη τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στους τομείς της οπτικής και της οπτοηλεκτρονικής.

 

“Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι για τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της πλατφόρμας μας Hyperspectral Intelligence”, δήλωσε ο Michael Ebner, CEO και συνιδρυτής της Hypervision Surgical. “Φανταστείτε μια πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση όγκου, όπου οι χειρουργοί μπορούν να βασίζονται σε ακριβείς μετρήσεις και πληροφορίες για την ιδιότητα των ιστών για να διακρίνουν μεταξύ υγιούς και μη υγιούς ιστού. Η τεχνολογία μας κάνει το αόρατο ορατό, δίνοντας τη δυνατότητα στους χειρουργούς να λαμβάνουν ασφαλείς αποφάσεις με αυξημένη ακρίβεια και βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών”.

 

Η πρόσφατα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση θα επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας όρασης αιχμής της Hypervision Surgical και θα χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη κανονιστικής έγκρισης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η εταιρεία θα επεκτείνει τις συνεργασίες της με κορυφαίους χειρουργούς, φημισμένα χειρουργικά κέντρα και στρατηγικούς εταίρους της βιομηχανίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού για να διασφαλίσει την επιτυχή κυκλοφορία στην αγορά και την ομαλή ενσωμάτωση στην κλινική πρακτική. Επιπλέον, η ολοκλήρωση των κλινικών μελετών αξιολόγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κολοορθική και τη νευροχειρουργική το επόμενο έτος θα ενισχύσει περαιτέρω τη βάση τεκμηρίωσής της.

 

Ο Raf Roelands, Διευθυντής Επενδύσεων της HERAN Partners, δήλωσε: “Η λύση της Hypervision Surgical με διαγνωστικό υλικό έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει το πρότυπο περίθαλψης στη χειρουργική απεικόνιση σε διάφορες επεμβάσεις, από ανοικτές έως ελάχιστα επεμβατικές, ρομποτικές και μικροσκοπικές χειρουργικές επεμβάσεις”.

 

Ο Daniel Dillinger, διευθυντής επενδύσεων της Redalpine, τόνισε: “Ο αντικειμενικός χαρακτηρισμός ιστών και η πλατφόρμα ανάλυσης της Hypervision Surgical είναι μοναδικά τοποθετημένη για να προωθήσει τη λήψη χειρουργικών αποφάσεων και να αντιμετωπίσει κρίσιμες ανεκπλήρωτες ανάγκες στον αναπτυσσόμενο τομέα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, όπου πραγματοποιούνται σχεδόν 200 εκατομμύρια επεμβάσεις ετησίως”.

 

Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της χρηματοδότησης, η Hypervision Surgical ανακοίνωσε ότι ο Martin Frost CBE, ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της CMR Surgical, προστίθεται στο διοικητικό της συμβούλιο.

Exit mobile version