Η IBM θα εξαγοράσει τη σούπερ επιχείρηση iPaaS της Software AG έναντι 2,13 δισ. ευρώ

Το Super iPaaS είναι μια πλατφόρμα ολοκλήρωσης με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης που συνδυάζει δυνατότητες ολοκλήρωσης APIs, εφαρμογών, δεδομένων, B2B και συμβάντων.

Σήμερα η Software AG ανακοίνωσε ότι πουλάει την webMethods και την StreamSets – τη δραστηριότητά της Super Integration-Platform-as-a-Service (iPaaS) – στην IBM έναντι 2,13 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την επιφύλαξη των συνήθων προσαρμογών κατά την ολοκλήρωση.

Η Super iPaaS, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2023, είναι μια πλατφόρμα ολοκλήρωσης με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης. Συνδυάζει δυνατότητες ενσωμάτωσης APIs, εφαρμογών, δεδομένων, B2B και συμβάντων, επιτρέποντας την καινοτομία και οδηγώντας στην ευελιξία, την παραγωγικότητα και τη διακυβέρνηση στη σύγχρονη υβριδική επιχείρηση.

Η Software AG εξαγόρασε την πλατφόρμα dataops StreamSets έναντι 524 εκατ. ευρώ το 2023. Έπειτα από πόλεμο προσφορών, η αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Silver Lake απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο της γερμανικής Software AG έναντι 2,4 δισ. ευρώ

Ο Sanjay Brahmawar, διευθύνων σύμβουλος της Software AG, δήλωσε: “Η Software AG είναι μια εταιρεία που έχει αποκτήσει ένα μεγάλο μέρος των πωλήσεων της:

“Η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντική επικύρωση της στρατηγικής μας και αναγνώριση των προϊόντων που βρίσκονται στην καρδιά του οράματός μας Super iPaaS.

Δεδομένης της παγκόσμιας κλίμακας της IBM και της εστίασης στο υβριδικό cloud και την τεχνητή νοημοσύνη, οι άνθρωποί μας έχουν μια φανταστική ευκαιρία να αναπτύξουν μαζί τους την πρόταση Super iPaaS.

Οι λαμπροί άνθρωποι που παραμένουν στην εταιρεία θα συνεχίσουν να καινοτομούν προς όφελος των πελατών μας, των εργαζομένων και όλων των άλλων ενδιαφερόμενων μερών μας”.

Η εξαγορά συνεχίζει την εστίαση, την επένδυση και την ηγετική θέση της IBM στο υβριδικό cloud και το AI.

Ο Dinesh Nirmal, Senior Vice President, Products, IBM Software, σχολίασε:

“Καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να επιταχύνουν τους ψηφιακούς μετασχηματισμούς τους, οι λύσεις ολοκλήρωσης εφαρμογών και δεδομένων αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για τον εκσυγχρονισμό εφαρμογών και την αποτελεσματική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης σε ολόκληρη την επιχείρηση. Σε συνδυασμό με την πλατφόρμα AI και δεδομένων Watsonx της IBM, καθώς και με τα προϊόντα εκσυγχρονισμού εφαρμογών, data fabric και IT automation, τα StreamSets και webMethods θα βοηθήσουν τους πελάτες να ξεκλειδώσουν το πλήρες δυναμικό των εφαρμογών και των δεδομένων τους. Αυτό συμβάλλει στην προώθηση της καινοτομίας, ενώ παράλληλα προετοιμάζει τις επιχειρήσεις για το AI, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι εφαρμογές ή τα δεδομένα”.

Υπό την προϋπόθεση των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών, η Software AG αναμένει την ολοκλήρωση της συναλλαγής το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

 

Exit mobile version