Η Imagene AI, η startup που ασχολείται με την θεραπεία του καρκίνου, συγκέντρωσε 21,4 εκ. δολάρια στον πρώτο κύκλο

Η Imagene AI, η οποία παρασκευάζει φάρμακα για τον καρκίνο με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 21,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία περιλαμβάνουν 3 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Seed από την Blumberg Capital και 18,5 εκατομμύρια δολάρια στον πρώτο γύρο με επικεφαλής τους διάσημους επενδυτές της τεχνολογίας για τον καρκίνο Larry Ellison , ο Δρ. David Agus, και Eyal Gura.

 

Χρησιμοποιώντας μόνο μια ψηφιοποιημένη εικόνα βιοψίας, η διαγνωστική τεχνολογία AI της Imagene παρέχει μοριακή ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, αυξάνοντας το επίπεδο ακρίβειας και μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για τα αποτελέσματα, από αρκετές εβδομάδες σε μόλις δύο λεπτά. Το Imagene περιλαμβάνει επίσης μια νέα προσέγγιση για ένα μεγαλύτερο εύρος απόκρισης στη θεραπεία  – πρόβλεψη που λαμβάνει υπόψιν τη μοναδικότητα του κάθε ασθενούς, κάνοντας την αντιμετώπιση του καρκίνου πιο προσιτή από ποτέ.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Imagene Dean Bitan είπε στο Calcalist ότι η σύνδεση με τον Ellison έγινε μέσω του κορυφαίου ερευνητή Dr. Agus. «Καταλάβαμε ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του καρκίνου είναι μέσω της ιατρικής ακριβείας», είπε ο Bitan. «Η τεχνολογία μας επιτρέπει στον γιατρό να λάβει πληροφορίες για μια βιοψία σε σύντομο χρονικό διάστημα και με χαμηλό κόστος».

 

Ο Ellison, συνιδρυτής και επικεφαλής τεχνολογίας της Oracle Corp., και ο Δρ. Agus ίδρυσαν το Ινστιτούτο Μετασχηματιστικής Ιατρικής το 2016 με αποστολή να πυροδοτήσουν την καινοτομία, να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και να προωθήσουν τη διεπιστημονική έρευνα με επίκεντρο τον ασθενή.

 

Η τεχνολογία της Imagene ταξινομεί μοτίβα που δεν είναι ορατά με το ανθρώπινο μάτι, εξελίσσοντας τη γονιδιωματική, την πρωτεομική και τις χωρικές γνώσεις για την καλύτερη κατανόηση της επανεμφάνισης συγκεκριμένων καρκίνων και των μηχανισμών αντίστασής τους. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη διαστρωμάτωση των ασθενών σε κλινικές δοκιμές και την ανακάλυψη νέων στόχων για νέα φάρμακα.

 

«Έζησα τον πόνο των καρκινοπαθών όταν στήριξα τη μητέρα μου αρκετά χρόνια σε θεραπείες για τον καρκίνο», πρόσθεσε ο Bitan. «Η ιστορία του Imagine είναι ο συνδυασμός μυαλών από διάφορους τομείς που έχουν αναλάβει μια κοινή αποστολή να κάνουν την ιατρική ακριβείας πιο προσιτή και βιώσιμη για τους ασθενείς με καρκίνο».

 

«Αν και ο καρκίνος είναι μια περίπλοκη ασθένεια που μπορεί να μην καταλάβουμε ποτέ πλήρως, η τεχνητή νοημοσύνη μας φέρνει πιο κοντά στο να εξετάσουμε όλες τις σχετικές παραμέτρους που τον επηρεάζουν, επιτρέποντας τη μετάβαση προς τη θεραπευτική – μια προσωπική στρατηγική θεραπείας που συνδυάζει τη θεραπεία με τη διάγνωση», είπε ο Δρ. Agus, ένας  από τους κορυφαίους γιατρούς του κόσμου και συνιδρυτής πολλών πρωτοποριακών εταιρειών φαρμάκων ακριβείας. «Η τεχνολογία της Imagene μπορεί να ξεκλειδώσει ακριβείς και κρίσιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, αλλάζοντας τον τρόπο διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου».

Η Imagene AI ιδρύθηκε το 2020 από τους Dean Bitan, Jonathan Zalach και Shahar Porat. Η μοριακή και μικροπεριβαλλοντική πλατφόρμα νοημοσύνης της παρέχει αναφορές βιοδεικτών σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας μόνο ψηφιοποιημένες εικόνες βιοψίας, οδηγώντας σε ταχύτερη διάγνωση και καλύτερη αναγνώριση της θεραπείας για τους ασθενείς. Η Imagene συνεργάζεται με κορυφαία ιατρικά κέντρα και φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως, κάνοντας τις θεραπευτικές αποφάσεις για τον καρκίνο πιο ακριβείς και προσβάσιμες, διαμορφώνοντας το προφίλ των ασθενών για κλινικές δοκιμές και επιταχύνοντας τη διαδικασία ανάπτυξης φαρμάκων.

 

 

Exit mobile version