Η Insurtech startup Flitter συγκεντρώνει 3,5 εκατ. ευρώ για επέκταση και κερδοφορία έως το 2024

Η Flitter, μια νεοσύστατη ασφαλιστική εταιρεία με έδρα το Παρίσι, συγκεντρώνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση Seed για να επεκτείνει τις υπηρεσίες ασφάλισης αυτοκινήτων pay-by-mile. Στόχος της επένδυσης είναι ο διπλασιασμός του μεγέθους της ομάδας και η επίτευξη κερδοφορίας έως το 2024

Η Flitter, μια παριζιάνικη startup εταιρεία ασφαλιστικής τεχνολογίας που ειδικεύεται στην ασφάλιση αυτοκινήτων pay-by-mile, συγκέντρωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης Seed. Η νέα επένδυση αποσκοπεί στο να βοηθήσει την εταιρεία να κάνει νέες προσλήψεις-κλειδιά και να διπλασιάσει το μέγεθος της ομάδας σε 40 άτομα.

Ο γύρος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ελβετικής ασφαλιστικής Helvetia μέσω του Helvetia Venture Fund, ενώ συμμετείχαν το ταμείο Frenchfounders, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Sarenza, Stéphane Treppoz, ο ιδρυτής της Optimind, Christophe Eberlé, ο Laurent Ritter, συνιδρυτής της Voodoo, και ο συνιδρυτής της Sorare, Adrien Montfort.

Η εταιρεία συγκέντρωσε έναν γύρο Pre-Seed ύψους 2,5 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2022 και δηλώνει ότι με τη νέα επένδυση που προορίζεται για ανάπτυξη, μπορεί να επιτύχει κερδοφορία το 2024.

Ένα αναγκαίο κακό
Σε αντίθεση με το αναγκαίο κακό για όσους οδηγούν που είναι το παραδοσιακό μοντέλο ασφάλισης αυτοκινήτου, το οποίο βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως το επάγγελμά σας, η μάρκα και το μοντέλο του οχήματός σας, η ηλικία σας, το ιστορικό οδήγησης και, κυρίως, στην περίπτωση της Flitter, η ετήσια διανυθείσα απόσταση.

Η Flitter απευθύνεται περίπου στους μισούς Γάλλους οδηγούς που προσθέτουν λιγότερα από 12.000 χιλιόμετρα ετησίως στο οδόμετρο. Για αυτούς τους οδηγούς, ή εναλλακτικά δηλωμένους, οδηγούς μερικής απασχόλησης, το να πληρώνουν την ίδια τιμή με τους οδηγούς πλήρους απασχόλησης απλώς δεν έχει νόημα.

Προσφέροντας ένα πρόγραμμα ασφάλισης pay-as-you-go, η startup αναφέρει ότι όσοι έχουν επιλέξει να επωφεληθούν από εναλλακτικές επιλογές κινητικότητας ή/και απλά να οδηγούν λιγότερο, μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 50 τοις εκατό ετησίως, ο μέσος όρος είναι 30 τοις εκατό, όσον αφορά την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους.

3x ασφαλισμένοι
Σε τόσο πολύ, η Flitter λέει ότι από τότε που άνοιξε τις πόρτες της λειτουργίας της 18 μήνες πριν, έχει προσελκύσει περίπου 30.000 πελάτες και πηγαίνει την τεχνολογική της προσφορά ένα βήμα παραπέρα με μια πρόσφατα εισαχθείσα λύση που συνδέεται απευθείας σε συνδεδεμένα οχήματα με ενσωματωμένες επικοινωνίες και επιτρέπει την αυτοματοποιημένη αναφορά των χιλιομέτρων.

Σχετικά με την επένδυση, ο εταίρος του Helvetia Venture Fund, Michael Wieser, σχολίασε:

“Η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι μια αγορά 150 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη, αλλά λίγοι νέοι παίκτες έχουν τοποθετηθεί ώστε να καινοτομήσουν έναντι των παραδοσιακών κατεστημένων, και κανένας δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κερδοφόρο μοντέλο.

“Το μοντέλο της Flitter είναι σε καλή θέση για να πετύχει σε αυτή την πρόκληση και να γίνει μία από τις πρώτες insurtechs που θα επιτύχουν κερδοφορία, διατηρώντας παράλληλα σταθερή ανάπτυξη”

Exit mobile version