Η συμμόρφωση με τα ESG είναι ένα καυτό θέμα. Οι επιχειρήσεις σε όλους τους κάθετους τομείς και τις γεωγραφικές περιοχές δέχονται όλο και μεγαλύτερη πίεση να υποβάλλουν εκθέσεις σχετικά με τη στρατηγική τους για τα ESG, το αποτύπωμα άνθρακα και να γίνουν πιο βιώσιμες. Είναι κάτι που πρέπει να διασφαλίσουμε ότι συμβαίνει για την υγεία του πλανήτη, της κοινωνίας και της οικονομίας μας και αλλάζει το πρόσωπο των επιχειρήσεων.
Το να γίνει καταγγελία ESG δεν είναι μια απλή υπόθεση. Απαιτεί επανασχεδιασμό της στρατηγικής και ενσωμάτωση της ESG σε όλη την εταιρεία. Για πολλές επιχειρήσεις, μπορεί να είναι συντριπτικό να ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Ταυτόχρονα, με την άνοδο της ESG και της βιωσιμότητας ως λέξεις-κλειδιά στον επιχειρηματικό χώρο, παρατηρείται μια αυξανόμενη επικράτηση του greenwashing. Χρειάζεται απεγνωσμένα περισσότερη διαφάνεια στις προσπάθειες ESG.
Έχοντας αναλάβει να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις, η IntegrityNext, μια νεοσύστατη επιχείρηση που έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα λογισμικού για τη βιωσιμότητα, είναι αφιερωμένη στο να κάνει τις αλυσίδες εφοδιασμού πιο διαφανείς και συμβατές.
Σήμερα, η ομάδα με έδρα το Μόναχο εξασφάλισε 100 εκατομμύρια ευρώ για να τροφοδοτήσει το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής της. Επικεφαλής της επένδυσης ήταν η EQT Growth. Προηγουμένως, η εταιρεία ήταν bootstrapped και αυτή σηματοδοτεί την πρώτη της εξωτερική επένδυση.
Η IntegrityNext, που ιδρύθηκε το 2016 από τους Martin Berr-Sorokin (CEO), Simon Jaehnig (CRO) και Nick Heine (COO), προσφέρει μια πλατφόρμα βασισμένη στο cloud που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πληρούν τις κανονιστικές απαιτήσεις ESG, να διαχειρίζονται τους κινδύνους ESG και να βελτιώνουν τη βιωσιμότητα της αλυσίδας εφοδιασμού.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ζήτηση για λύσεις λογισμικού για την εφοδιαστική αλυσίδα βιωσιμότητας αυξάνεται, καθώς εμφανίζονται όλο και περισσότεροι κανονισμοί και πλαίσια υποβολής εκθέσεων. Τα τρέχοντα κανονιστικά πλαίσια περιλαμβάνουν τον γερμανικό νόμο περί δέουσας επιμέλειας της αλυσίδας εφοδιασμού (“LkSG”), την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και την οδηγία για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας (“CSRD”). Πολύ σύντομα, κάθε επιχείρηση θα πρέπει να υποβάλλει εκθέσεις σχετικά με τα μέτρα ESG – είναι πλέον μια de facto “άδεια λειτουργίας” για να είναι συμβατή.
Ως αποτέλεσμα, η αγορά λογισμικού παρακολούθησης ESG αυξάνεται κατά περισσότερο από 50% ετησίως.
Η λύση της IntegrityNext επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιολογούν τον κίνδυνο και να παρακολουθούν ένα μεγάλο μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού τους για μετρήσεις ESG και συμμόρφωση, επιτρέποντάς τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων μερών, στις κοινωνικές απαιτήσεις και στις κανονιστικές απαιτήσεις.
Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες και έχει ενσωματωθεί με διάφορα εργαλεία λογισμικού, όπως η Celonis, η Coupa και η SAP, επιτρέποντάς της να προσφέρει αξιολογήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας σε πολλούς σημαντικούς κλάδους. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί περισσότερους από 200 πελάτες και παρακολουθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο προμηθευτές, και μετρά επιχειρήσεις όπως η Siemens Gamesa, η Infineon, η SwissRe, η Kion και η Hilti ως υφιστάμενους πελάτες.
Η IntgrityNext, η οποία μέχρι αυτή την εντυπωσιακή επένδυση ήταν αυτοδύναμη, αξιοποιεί μια αναπτυσσόμενη αγορά και έχει σαφώς αναπτύξει ένα ελκυστικό και αποτελεσματικό προϊόν. Με αυτή τη νέα χρηματοδότηση, οι καινοτόμοι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την επόμενη φάση ανάπτυξης. Η εταιρεία θα εδραιώσει τη θέση της στη γερμανική αγορά, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει το προϊόν για να εξυπηρετήσει τους επερχόμενους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.