Η ιταλική νεοφυής επιχείρηση Dreamfarm εξασφαλίζει επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ για εναλλακτικές λύσεις τυριού φυτικής προέλευσης

Η Dreamfarm αναπτύσσει τυριά φυτικής προέλευσης μέσω της ζύμωσης των αμυγδάλων με τη χρήση ιδιόκτητων επιλεγμένων καλλιεργειών.

Σήμερα, η Dreamfarm, μια ιταλική νεοσύστατη επιχείρηση που ειδικεύεται σε εναλλακτικές λύσεις τυριού φυτικής προέλευσης, ανακοίνωσε συνολική επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έπειτα από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, και με μια πατενταρισμένη διαδικασία, η Dreamfarm πέτυχε ένα πρωτοποριακό ορόσημο: την πρώτη και μοναδική στον κόσμο φυτική εναλλακτική λύση της μοτσαρέλας με πιστοποιημένη από την κυβέρνηση υγρή κατάσταση και αξιολόγηση Nutriscore A.

Η Dreamfarm λάνσαρε τα δύο πρώτα της προϊόντα τον Μάιο: μια φυτική εναλλακτική της μοτσαρέλας και μια ποικιλία για επάλειψη. Και τα δύο δημιουργούνται μέσω της ζύμωσης των αμυγδάλων με τη χρήση ιδιόκτητων επιλεγμένων καλλιεργειών.

Η επένδυση συμβάλλει στη δημιουργία μιας καινοτόμου παραγωγικής μονάδας στη Sala Baganza (PR), εξοπλισμένης με ειδικά μηχανήματα για τη βελτιστοποίηση μιας μοναδικής και κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασίας παραγωγής, καθώς και στην επέκταση των καναλιών διανομής στην Ιταλία και στο εξωτερικό και στην περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη για τη βελτίωση του χαρτοφυλακίου προϊόντων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dreamfarm, Giovanni Menozzi, μοιράστηκε τα εξής: “Η Dreamfarm είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και την εμπορία των προϊόντων της:

“Η εναλλακτική λύση της Dreamfarm στη μοτσαρέλα είναι ένα καινοτόμο προϊόν με λιγότερο από 1 τοις εκατό κορεσμένα λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό για τους καταναλωτές που έχουν όλο και μεγαλύτερη συνείδηση της βιωσιμότητας και του διατροφικού προφίλ, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με την καλοσύνη ενός τυπικά ιταλικού προϊόντος”.

“Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να δημιουργούμε ένα εγχείρημα όπως η Dreamfarm εδώ και να έχουμε επιχειρηματίες αυτού του διαμετρήματος στην ομάδα μας.

Ο τομέας γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να έχουμε παγκόσμιο αντίκτυπο με το είδος των προϊόντων που έχουμε αναπτύξει και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε”.

Η επένδυση προέρχεται από δύο καταξιωμένους επιχειρηματίες με ιστορικό επιτυχίας στον κλάδο των τροφίμων, έναν κατά συρροή επιχειρηματία που ίδρυσε τις εταιρείες Italiana Ingredienti, Campus και Hi-Food, και τον Francesco Mutti, ιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Mutti.

Ο Giampaolo Cagnin μοιράστηκε:

“Επενδύσαμε στο έργο επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία να φέρει επανάσταση στον τομέα, χάρη σε σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες και ένα ελκυστικό και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο branding στο ράφι”.

Exit mobile version