Η Jolt Electrodes συγκεντρώνει 6 εκατ. ευρώ για να τροφοδοτήσει την πράσινη επανάσταση του υδρογόνου

Το πράσινο υδρογόνο, ζωτικής σημασίας στοιχείο για τη μετάβαση προς τη βιώσιμη ενέργεια, αντιμετωπίζει σήμερα σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά το κόστος, με τιμές ανά μονάδα έως και τέσσερις φορές υψηλότερες από εκείνες των ορυκτών καυσίμων. Ταυτόχρονα, οι παγκόσμιοι στόχοι κατανάλωσης και κόστους για το πράσινο υδρογόνο είναι ανέφικτοι με τις υπάρχουσες τεχνολογίες ηλεκτροδίων, γεγονός που καθιστά την ανάγκη για καινοτομία και πρωτοποριακές λύσεις πιο επιτακτική από ποτέ.

 

Η Jolt, μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα τη Βαρκελώνη, είχε αυτό κατά νου όταν ανέπτυξε την τεχνολογία αιχμής της για την παραγωγή ενεργοποιημένων ηλεκτροδίων επόμενης γενιάς για ηλεκτρολύτες και κυψέλες καυσίμου. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Leon Rizzi, έναν κατά συρροή επιχειρηματία, μαζί με ειδικούς σε θέματα παραγωγής και μια ισχυρή ομάδα επιστημόνων από το Institute Catalá d’Investigació Química (ICIQ).

 

Η Jolt εξασφάλισε 6 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Α υπό την ηγεσία της Climentum Capital, ενός ταμείου Climate Tech του άρθρου 9, το οποίο επενδύει σε εταιρείες που μπορούν να μετασχηματίσουν βιομηχανίες και να μειώσουν μεγατόνους εκπομπών CO2. Η Ship2B Ventures, μια ισπανική εταιρεία επενδύσεων αντίκτυπου, συνέβαλε ως επικεφαλής συνεπενδυτής, ακολουθούμενη από την Axon Partners Group, καθώς και δύο καταλανικά οικογενειακά κεφάλαια, τα οποία συμμετέχουν στον επενδυτή σποράς NET. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Jolt να δημιουργήσει το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτροδίων στη Βαρκελώνη, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2024, καθώς και ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο.

 

Ο Leon Rizzi, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Jolt, τονίζει: “Η Jolt είναι μια εταιρεία που έχει την ικανότητα να αναπτύσσει και να διαχειρίζεται ηλεκτρολυτικά προϊόντα: “Τα ηλεκτρόδια χρησιμεύουν ως η καρδιά όλων των ηλεκτρολυτών και των κυψελών καυσίμου. Η εξέλιξη των ηλεκτροδίων παίζει καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του θριάμβου της βιομηχανίας του πράσινου υδρογόνου, όπως και ο επαναστατικός αντίκτυπος της καινοτομίας των μικροτσίπ στην εποχή των προσωπικών υπολογιστών”.

 

Η ομάδα της Jolt σπεύδει να τονίσει ότι η επιτυχία ή η αποτυχία του τομέα του πράσινου υδρογόνου εξαρτάται από τις εξελίξεις στην ηλεκτροχημεία και όχι μόνο στη μηχανική. Με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία καταλυτικής επικάλυψης, η Jolt φέρνει επανάσταση στην παραγωγή ηλεκτροδίων και επιτρέπει μια πιο αποδοτική ως προς το κόστος και την ενέργεια βιομηχανική διαδικασία. Τα πιο πρόσφατα αλκαλικά ηλεκτρόδια και ηλεκτρόδια AEM της Jolt επιδεικνύουν ένα απαράμιλλο επίπεδο ενεργειακής απόδοσης και μια εξαιρετική διάρκεια ζωής 10+ ετών, ξεπερνώντας κατά πολύ όλα τα υπάρχοντα εμπορικά ηλεκτρόδια που διατίθενται στην αγορά. Το 2024, η Jolt θα κυκλοφορήσει νέα προϊόντα βασισμένα σε ενεργοποιημένα διαφράγματα και μεμβράνες (CCM και CCD) για τις αγορές AEM, PEM και επεξεργασίας νερού.

 

“Για εμάς, ως επενδυτές της Climate Tech, η Jolt προσφέρει μεγάλες εμπορικές δυνατότητες, αλλά και μια εξαιρετικά μειωμένη χρήση στρατηγικών υλικών και πολύ χαμηλότερες εκπομπές Co2 κατά τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτροδίων με υψηλότερη απόδοση για τους πελάτες που παράγουν υδρογόνο – το συνολικό δυναμικό είναι αρκετά μεγατόνια ετησίως”, εξηγεί η Dörte Hirschberg, γενική εταίρος της Climentum Capital.

 

Η ανταπόκριση της αγοράς στα πρωτοποριακά ηλεκτρόδια της Jolt ήταν πραγματικά ηλεκτριστική, με πολυάριθμους πελάτες να έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις για να εξασφαλίσουν πρόσβαση στην τεχνολογία αιχμής της Jolt.

Exit mobile version