Η Keensight Capital συγκεντρώνει 2,8 δισ. ευρώ σε υπερυπογεγραμμένο γύρο χρηματοδότησης

Η Keensight Capital αντλεί 2,8 δισ. ευρώ σε υπερκαλυμμένα κεφάλαια, στοχεύοντας σε επενδύσεις στους ευρωπαϊκούς τομείς της τεχνολογίας και της υγείας.

Η εταιρεία ιδιωτικών συμμετοχών Keensight Capital ανακοίνωσε την άντληση 2,8 δισ. ευρώ σε έναν υπερκαλυμμένο γύρο χρηματοδότησης. Επιδιώκοντας επενδύσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, η εταιρεία με έδρα το Παρίσι και το Λονδίνο σκοπεύει να συνεχίσει τις δραστηριότητές της ως ευρωπαϊκός παίκτης εξαγορών ανάπτυξης.

Η εταιρεία στοχεύει, και εκδίδει εισιτήρια μεγέθους, σε εταιρείες που παράγουν έσοδα μεταξύ 10 και 400 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένας αριθμός υφιστάμενων LPs συνέχισαν την υποστήριξή τους, ενώ στο γύρο συμμετείχαν και νέοι επενδυτές από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Περίπου το 90% των LPs της Keensight φθάνουν μέσω των παραδοσιακών οδών, δηλαδή διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, ενώ το 10% συγκεντρώνεται από πρώην διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών χαρτοφυλακίου και φυσικά από μη γνωστοποιημένα οικογενειακά γραφεία.

Η 23χρονη εταιρεία, γνωστή ως R Capital Management μέχρι το 2013, είχε 48 εξόδους, συμπεριλαμβανομένων των LDR Holding, Linkbynet και Labelium, δημιουργώντας συνολικό ακαθάριστο εσωτερικό συντελεστή απόδοσης (IRR) 39% και μέσο ακαθάριστο πολλαπλασιαστή 3,4x.

“Αυτή η επιτυχής συγκέντρωση κεφαλαίων καθιστά την Keensight Capital έναν από τους αδιαμφισβήτητους ηγέτες στις ευρωπαϊκές αναπτυξιακές εξαγορές. Το μέγεθός της αποδεικνύει την αξία που οι επενδυτές μας βλέπουν στη διαφοροποιημένη τοποθέτησή μας και στην πειθαρχία της ομάδας μας”, σχολίασε ο Jean-Michel Beghin, διευθύνων εταίρος της Keensight Capital.

 

Exit mobile version