Η Keybotic συγκεντρώνει 3 εκατ. ευρώ για το ρομποτικό της σκύλο Keyper

Οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου, οι σκύλοι, εδώ και αιώνες εκπαιδεύονται για να μας βοηθούν, από το να χρησιμεύουν ως σκύλοι οδηγοί για άτομα με προβλήματα όρασης και να βοηθούν ανθρώπους με άγχος, μέχρι να εκπαιδεύονται για έρευνα και διάσωση και όχι μόνο. Τώρα, βοηθούν επίσης να γίνει αυτόνομη η βιομηχανική συντήρηση και επιθεώρηση.

 

Η νεοσύστατη εταιρεία Keyper με έδρα τη Βαρκελώνη ανέπτυξε έναν αυτόνομο ρομποτικό σκύλο που μπορεί να εκτελεί ελέγχους βιομηχανικής συντήρησης και επιθεώρησης. Η Keybotic μόλις εξασφάλισε 3 εκατ. ευρώ για να εντείνει τις προσπάθειες εμπορικής αξιοποίησης σε έναν γύρο με επικεφαλής σημαντικά οικογενειακά γραφεία στον βιομηχανικό και τεχνολογικό τομέα της Ισπανίας.

 

Irene Gómez, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτόν τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, καθώς επικυρώνει το επιχειρηματικό μας μοντέλο RaaS και μας δίνει την οικονομική δύναμη για να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε σε στρατηγικούς τομείς για την εταιρεία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επενδυτές μας για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Η ενίσχυση αυτή μας υποστηρίζει για να αναπτύξουμε το δυναμικό της Keyper και μας επιτρέπει να αυξήσουμε την παραγωγική ικανότητα για να εισέλθουμε σε μια νέα φάση εμπορικής αξιοποίησης του ρομποτικού μας σκύλου, καθώς και να διευρύνουμε το πελατολόγιό μας στον βιομηχανικό τομέα”.

 

Η Keybotic, που ιδρύθηκε το 2020, σχεδιάζει και αναπτύσσει ρομποτικούς σκύλους που μπορούν να ανιχνεύουν περιστατικά όπως διαρροές αερίου, να διαβάζουν βιομηχανικά όργανα και να στέλνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για ανωμαλίες και κινδύνους. Χάρη στην ερμηνεία των δεδομένων, η Keybotic ψηφιοποιεί τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και καθιστά δυνατή την πρόβλεψη και τον εντοπισμό περιστατικών.

 

Αυτό επιτρέπει στις βιομηχανικές επιχειρήσεις να γίνουν ασφαλέστερες και πιο παραγωγικές, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους κινδύνους για το προσωπικό. Το ρομποτικό σκυλί επιθεωρεί βιομηχανικές εγκαταστάσεις χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, πραγματοποιώντας παρατηρήσεις ασφαλείας και συντήρησης σε πολύπλοκα περιβάλλοντα.

 

Στέλνει ειδοποιήσεις για τυχόν περιστατικά που εντοπίζει και προσφέρει εικόνες σε μια κεντρική πλατφόρμα ελέγχου.

 

Το ρομπότ κέρδισε την πρώτη θέση στον αμερικανικό διαγωνισμό DARPA Robotic Challenge και τώρα συνεργάζεται με αξιόλογους πελάτες όπως οι Carburos Metálicos, BASF και οι πυροσβέστες της Βαρκελώνης (Bombers de Barcelona).

 

Με τη νέα αυτή χρηματοδότηση, η ομάδα της Βαρκελώνης σχεδιάζει να ολοκληρώσει την παραγωγή του Keyper για να προμηθεύσει τους τομείς της χημικής βιομηχανίας και της ασφάλειας, καθώς και τις βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και εξόρυξης.

 

Exit mobile version