Η κλιματική τεχνολογία CUR8 με έδρα το Λονδίνο συγκεντρώνει 6,1 εκατ. ευρώ

Οι παγκόσμιες βιομηχανίες δέχονται πιέσεις για την απαλλαγή από τον άνθρακα μέχρι το 2050, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων για μηδενικό ισοζύγιο, με την απομάκρυνση άνθρακα να αποτελεί βασικό τρόπο αντιστάθμισης των αναπόφευκτων εκπομπών.

Ωστόσο, ο κλάδος βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα, παλεύοντας με προκλήσεις όπως η έλλειψη προσφοράς, οι ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα και τον κίνδυνο και οι απαγορευτικές τιμές. Όλες αυτές οι προκλήσεις αποτρέπουν τις εταιρείες από το να επενδύσουν σε χαρτοφυλάκια απομάκρυνσης άνθρακα για την αντιστάθμιση και τη μείωση των εκπομπών τους, παρά το γεγονός ότι πρέπει να το κάνουν για να επιτύχουν τους καθαρά μηδενικούς στόχους τους.

Με αυτούς τους στόχους κατά νου, η νεοφυής επιχείρηση για το κλίμα CUR8 με έδρα το Λονδίνο δημιουργεί τα εργαλεία για την επαγγελματοποίηση και την επιτάχυνση της βιομηχανίας αφαίρεσης άνθρακα. Η πλατφόρμα αγοράζει μονάδες απομάκρυνσης άνθρακα από αξιόπιστους προμηθευτές και δημιουργεί χαρτοφυλάκια απομάκρυνσης άνθρακα υψηλής ποιότητας, συνδυάζοντας διαφορετικές στρατηγικές και μεθόδους, τα οποία οι αγοραστές μπορούν να εμπιστεύονται.

Σήμερα η CUR8 ανακοινώνει ότι συγκέντρωσε περίπου 6,1 εκατ. ευρώ σε Pre-Seed χρηματοδότηση με επικεφαλής την GV (Google Ventures). Ο γύρος, ο οποίος περιλάμβανε επίσης χρηματοδότηση από την CapitalT, θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της ομάδας, την αύξηση της δυναμικότητας και την περαιτέρω ανάπτυξη προϊόντων της πλατφόρμας CUR8.

Η Marta Krupinska, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της CUR8, δηλώνει: “Είχα το προνόμιο μιας καριέρας κατά την οποία μπόρεσα να εργαστώ πάνω σε μερικά από τα πιο σημαντικά προβλήματα του κόσμου και πιστεύω ότι η CUR8 είναι το πιο σημαντικό μέχρι σήμερα. Είμαστε μάρτυρες της αυγής μιας μελλοντικής βιομηχανίας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να σταματήσει την κλιματική καταστροφή, αλλά και να προωθήσει την επιστημονική πρόοδο και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο.”

Ήδη η πλατφόρμα έχει παράσχει απομακρύνσεις άνθρακα για βασιλικές εκδηλώσεις-ορόσημα, συμπεριλαμβανομένων των The Queen’s Platinum Jubilee Pageant και The State Funeral of HM Queen Elizabeth II και εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων των British Summer Time και All Points East, με το χαρτοφυλάκιο να περιλαμβάνει απομακρύνσεις όπως η άμεση δέσμευση αέρα (1pointfive), η ενισχυμένη διάβρωση βράχων (UNDO) ή ο ανθεκτικός άνθρακας εδάφους (Loam Bio).

Exit mobile version