Η Kovalee συγκεντρώνει 8 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει τους δημιουργούς εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας

Η αγορά εφαρμογών για κινητά συνεχίζει να αναπτύσσεται. Πρόκειται για μια τεράστια αγορά, που αγγίζει διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, τμήματα και ενδιαφέροντα. Ενώ η δημοτικότητα και η ζήτηση για εφαρμογές συνεχίζουν να αυξάνονται, ο ανταγωνισμός για τους δημιουργούς εφαρμογών για να ξεχωρίσουν από το πλήθος έχει γίνει όλο και πιο σκληρός.

 

Η Kovalee με έδρα το Παρίσι θέλει να βοηθήσει τους δημιουργούς να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Η startup μόλις εξασφάλισε 8 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς Α για να τροφοδοτήσει την αποστολή της.

 

Η χρηματοδότηση έγινε υπό την ηγεσία της IRIS, μαζί με την Breega και την Bpifrance, μέσω του ψηφιακού ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών της, με τη συμμετοχή ατόμων όπως ο Alan Fung, πρώην διευθυντής Performance Marketing της King και ο Alexandre Berriche, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fleet και ανιχνευτής της Sequoia Capital.

 

Ο Gil Doukhan, εταίρος της IRIS, προσθέτει: “Εκτός από λίγους και ευτυχείς, οι περισσότερες εφαρμογές δεν είναι κερδοφόρες, επειδή η συγκέντρωση του πλήρους συνόλου των απαραίτητων δεξιοτήτων για την επίτευξη κορυφαίων θέσεων στα καταστήματα είναι σχεδόν αδύνατη. Η χρηματοδότηση της Kovalee, μιας ομάδας με γνώμονα τα δεδομένα, η οποία διαπρέπει στην κλιμάκωση εφαρμογών για την παροχή αυτής της υπηρεσίας σε άλλους, ενώ το έχει ήδη κάνει στο παρελθόν δημιουργώντας έναν ηγέτη στον χώρο των παιχνιδιών, ήταν μια ιδέα που δεν χρειαζόταν.”

 

Η Kovalee, που ιδρύθηκε το 2020, αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, το ML και την ιδιόκτητη τεχνολογία πρόβλεψης και αυτοματοποίησης για την ενίσχυση της δημιουργίας εφαρμογών για κινητά χωρίς παιχνίδια. Η startup ισχυρίζεται ότι μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε εφαρμογή σε “παγκόσμιο ηγέτη” στην αντίστοιχη κατηγορία της.

 

Το εκδοτικό μοντέλο της startup βασίζεται σε μακροχρόνιες συνεργασίες με καταμερισμό κερδών με τους δημιουργούς των εφαρμογών. Ενώ οι δημιουργοί εφαρμογών επικεντρώνονται στο περιεχόμενο, η Kovalee φέρνει στο τραπέζι όλα τα εργαλεία και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για την κλιμάκωση μιας εφαρμογής κατά τη διάρκεια της ζωής της. Αυτό περιλαμβάνει την εμπειρία χρήστη (UX), την απόκτηση χρηστών (UA), τη βελτιστοποίηση App Store (ASO) και τη νομισματοποίηση.

 

Από την έναρξή της, η Kovalee έχει υπογράψει 20 συμβάσεις με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Έχει επίσης αναπτύξει γρήγορα τη φήμη ότι είναι σε θέση να τηρεί τις δεσμεύσεις της – ορισμένοι πελάτες είδαν ARR να αυξάνονται από 0,2 εκατομμύρια δολάρια σε 2 εκατομμύρια δολάρια και πλέον σε λιγότερο από ένα χρόνο και, έχει τοποθετήσει αρκετές εφαρμογές μέσα στις πρώτες 50 σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες καταστημάτων εφαρμογών σε λιγότερο από 6 μήνες.

 

Με αυτή τη νέα επένδυση, η νεαρή ομάδα θα επεκτείνει τις προσπάθειες Ε&Α για την ανάπτυξη της εσωτερικής τεχνολογίας της, καθώς και για την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων και προγραμματιστών κινητής τηλεφωνίας.

Exit mobile version