Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επενδύει 200 εκατ. στερλίνες σε πράσινα έργα για φορτηγά με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Η επένδυση επικεντρώθηκε σε πράσινα έργα που αφορούν βαρέα φορτηγά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ηλεκτρική φόρτιση και πράσινο ανεφοδιασμό με υδρογόνο.

Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε επένδυση 200 εκατομμυρίων λιρών σε τέσσερα καινοτόμα πράσινα έργα για την ανάπτυξη έως και 370 βαρέων φορτηγών οχημάτων μηδενικών εκπομπών (HGVs) και την προώθηση των οδικών μεταφορών προς το καθαρό μηδέν.
Μόνο τα βαρέα φορτηγά οχήματα συμβάλλουν κατά 20 τοις εκατό σε όλες τις εκπομπές των μεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρωτοβουλία που υλοποιείται σε συνεργασία με την Innovate UK, θα παρέχει επίσης περίπου 57 θέσεις ανεφοδιασμού και ηλεκτρικής φόρτισης.

Τέσσερα επιτυχημένα έργα επίδειξης μηδενικών εκπομπών για τα φορτηγά οχήματα και τις υποδομές θα λάβουν μερίδιο από τη χρηματοδότηση των 200 εκατομμυρίων λιρών.

Η Gridserve θα χρησιμοποιήσει το Project Electric Freightway για να επιδείξει έως και 140 ηλεκτρικά φορτηγά οχήματα με μπαταρία που παρέχονται από την DAF και τη Volvo, μαζί με έως και 220 φορτιστές, το 70 τοις εκατό των οποίων θα είναι ανοικτής πρόσβασης. Η εταιρεία συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 200+ εκατομμυρίων λιρών το 2022.
Το έργο Zero Emission North (ZEN) Freight θα επιδείξει έως και 70 ηλεκτρικά φορτηγά με μπαταρία και 30 φορτηγά με καύσιμο υδρογόνο.
Η Voltempo, της οποίας το έργο eFREIGHT 2030 θα επιδείξει έως και 100 ηλεκτρικά φορτηγά οχήματα με μπαταρία σε συνεργασία με τις Renault Trucks, Scania και DAF.
Το Hydrogen Aggregated Logistics (HyHAUL) , με επικεφαλής την Protium, θα αναπτύξει περίπου 30 HGV με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στον M4.
Μέσω της χρηματοδότησης, ο στόλος των HGV θα εξυπηρετείται από έναν σταθερό και δύο κινητούς σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου. Αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης φιλοδοξίας για την εγκατάσταση δύο επιπλέον μόνιμων σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου στο Magor και στο Bridgend, παράλληλα με πρόσθετα έργα μετατροπής υδρογόνου κατά μήκος του M4. Η Protium έχει προηγουμένως αντλήσει χρηματοδότηση ύψους 40,5 εκατ. λιρών από το 2022.Επιπλέον 2,4 εκατ. λίρες Αγγλίας αποδεσμεύονται μέσω του δεύτερου γύρου του τριετούς Ταμείου Καινοτομίας για τις Εμπορευματικές Μεταφορές (FIF) ύψους 7 εκατ. λιρών Αγγλίας για την περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας στις εμπορευματικές μεταφορές και τα logistics. Ο επιταχυντής του FIF θα βοηθήσει έως και 10 ΜΜΕ να αναπτύξουν νέους τρόπους για να καταστήσουν τις εμπορευματικές μεταφορές πιο πράσινες, πιο αποτελεσματικές και πιο ανθεκτικές.

Exit mobile version