Η Kvanted Ventures εγκαινιάζει ταμείο ύψους 70 εκατ. ευρώ για νεοφυείς επιχειρήσεις βιομηχανικής τεχνολογίας στη Σκανδιναβία

Η Kvanted Ventures, ο πρώτος επενδυτής βιομηχανικής τεχνολογίας στις Σκανδιναβικές χώρες, εγκαινιάζει ένα ταμείο ύψους 70 εκατ. ευρώ για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων αρχικών σταδίων στη Βόρεια Ευρώπη, με στόχο τον μετασχηματισμό της βιομηχανικής αλυσίδας αξίας.

Η Kvanted Ventures, μια νέα εταιρεία που εδρεύει στο Ελσίνκι και δραστηριοποιείται στον χώρο των εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων αρχικών σταδίων, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του πρώτου της ταμείου, ενός σημαντικού επενδυτικού οχήματος ύψους 70 εκατ. ευρώ, με αποκλειστικό στόχο την προώθηση νεοφυών επιχειρήσεων βιομηχανικής τεχνολογίας στη Βόρεια Ευρώπη.

Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε περίπου 20 εταιρείες, προσφέροντας μεγέθη εισιτηρίων που κυμαίνονται μεταξύ 500.000 και 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εστίασή της στον βιομηχανικό τομέα, έναν τομέα που παραδοσιακά περιλαμβάνει παρατεταμένους κύκλους ανάπτυξης, η Kvanted αναφέρει ότι θα προσφέρει στους ιδρυτές μεγαλύτερη του μέσου όρου διάρκεια επένδυσης.

Καθαρό παιχνίδι
Σύμφωνα με την εταιρεία, η Kvanted είναι ο πρώτος επενδυτής βιομηχανικής τεχνολογίας στη σκανδιναβική περιοχή και στοχεύει να τοποθετηθεί ως ένας από τους σημαντικότερους επιταχυντές ενός νέου βιομηχανικού μέλλοντος.

Η ιδρυτική εταίρος της Kvanted, Maria Wasastjerna, αναφέρει: “Η Kvanted είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των επενδύσεων:

“Δεν υπήρχε επενδυτής πρώιμου σταδίου όπως η Kvanted στη σκανδιναβική αγορά και ανταποκρινόμαστε σε αυτή τη ζήτηση με ένα ταμείο βιομηχανικής τεχνολογίας. Στόχος μας είναι να εξελιχθούμε γρήγορα στον κορυφαίο επενδυτή πρώιμου σταδίου στις Σκανδιναβικές χώρες για εταιρείες τεχνολογίας που μετασχηματίζουν τη βιομηχανική αλυσίδα αξίας”.

Η εταιρεία έχει ήδη τοποθετήσει επενδύσεις από το εναρκτήριο ταμείο της στην Fractory, μια εσθονική εταιρεία που βελτιώνει την αλυσίδα παραγωγής μεταλλικών κατασκευών, και στην Resoniks, μια ολλανδο-φινλανδική νεοφυή εταιρεία που αναπτύσσει ακουστική ανάλυση για εταιρείες μετάλλων.

Σχετικά με τη συνεργασία με την Kvanted, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fractory Marin Vares σχολίασε:

“Η Kvanted καταλαβαίνει ακριβώς τι κάνουμε. Η ευρεία βιομηχανική εμπειρία της ομάδας και τα μοναδικά δίκτυα της μας παρέχουν εξαιρετική πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

“Η Kvanted είναι η καλύτερη δυνατή στρατηγική συνεργασία για τη Fractory σε αυτό το στάδιο. Με την υποστήριξη της Kvanted, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τις εταιρείες στη Φινλανδία και πέραν αυτής να αναπτύσσονται με τη λύση μας”.

Exit mobile version