Η Lassie κέρδισε 11 εκατομμύρια ευρώ για την πρωτοποριακή προληπτική της ασφάλιση υγείας για κατοικίδια

Κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου θα μπορεί να το επιβεβαιώσει – τα κατοικίδιά μας γίνονται μέλη της οικογένειάς μας και η υγεία τους είναι εξίσου σημαντική με τους ιδιοκτήτες. Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι γίνονται ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και είναι έτοιμοι να επενδύσουν σε όλες τις πτυχές της φροντίδας του κατοικίδιου ζώου τους – από τον τρόπο διατροφής τους, την ασφάλιση, τα παιχνίδια και όχι μόνο. Σημαίνει ότι έχει αναδυθεί ένας νέος τομέας καινοτομίας – το PetTech.

 

Η PetTech startup Lassie είναι μία από τις πρωτοπόρους στην ευρωπαϊκή αγορά ασφάλισης υγείας για κατοικίδια. Η ομάδα με έδρα τη Στοκχόλμη εξασφάλισε πρόσφατα 11 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο υπό την ηγεσία της Felix Capital με τη συμμετοχή υφιστάμενων επενδυτών Inventure and Passion Capital ανάμεσα σε εξέχοντες αγγέλους όπως οι Josefin Landgård (συνιδρυτής KRY & Mantle), Fredrik & Caroline Hjelm (αδέρφια VOI) και Karl-Johan Persson (Πρόεδρος H&M).

 

Κατά τη διάρκεια των ημερών του lockdown και της πανδημίας, περισσότερα σπίτια καλωσόρισαν τετράποδα μωρά στην οικογένεια και οι υιοθεσίες κατοικίδιων ζώων αυξήθηκαν σε όλη την ήπειρο – αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επακόλουθη κορύφωση της δραστηριότητας στην υγεία των κατοικίδιων. Η Lassie προσφέρει ασφάλιση κατοικίδιων ζώων που εστιάζει στο να βοηθά τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να κρατούν τα αγαπημένα τους κατοικίδια υγιή. Ο στόχος είναι να μειωθεί το κόστος του κτηνιάτρου και να αποφευχθούν προβλήματα ή τραυματισμοί από την αρχή. Υπολογίζεται ότι το 40% των προβλημάτων υγείας των κατοικίδιων ζώων μπορούν να προληφθούν!

 

Μέσω της εφαρμογής, οι ιδιοκτήτες μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο πρόληψης κοινών τραυματισμών και μαθήματα υγείας κατοικίδιων ζώων. Κάτι τέτοιο ανταμείβει τους χρήστες με χαμηλότερο ασφάλιστρο.

 

Δεδομένου ότι το 80% όλων των ασφαλιστικών πελατών της χρησιμοποιούν την εφαρμογή και περισσότεροι από τους μισούς έχουν ολοκληρώσει εκπαιδευτικά μαθήματα, η Lassie έχει ήδη δημιουργήσει μια μεγάλη βάση δεδομένων για την υγεία των κατοικίδιων ζώων, επιτρέποντας στην εταιρεία να κάνει κορυφαίες ανακαλύψεις στην αγορά σχετικά με την προληπτική υγεία. Η Lassie έχει επίσης ξεκινήσει την Tass Fund, η οποία διανέμει ασφάλιση κατοικίδιων ζώων σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ασφαλίσουν τα κατοικίδιά τους.

 

Από την κυκλοφορία μόλις πέρυσι, οι πάροχοι ασφάλισης έχουν πλέον πάνω από 10.000 πελάτες – συμβάλλοντας στην αποφυγή προβλημάτων με κατοικίδια που μπορούν να αποφευχθούν. Η  χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της επιχείρησης πέρα ​​από τη Σουηδία, καθώς και για την ενίσχυση της ανάπτυξης προϊόντων και τεχνολογίας.

 

Η συνιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος της Lassie, Hedda Båverud Olsson, σχολίασε: «Μετά από μερικούς καταπληκτικούς πρώτους μήνες, είμαστε ευγνώμονες για τα σχόλια από τους πελάτες και είναι ξεκάθαρο πόσο θέλουν μια υπηρεσία όπως η Lassie. Βλέπουμε μια μεγάλη αλλαγή καθώς τώρα οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν την ασφάλισή τους ως κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών. Προσπαθούμε τώρα να φέρουμε περισσότερα προϊόντα στην αγορά και να πάμε την προληπτική ασφάλιση κατοικίδιων ζώων πέρα ​​από τη Σουηδία. Για αυτήν την ώθηση διεθνοποίησης, είναι υπέροχο να προσθέσουμε την Felix στην ομάδα μας, δεδομένου του ισχυρού ιστορικού τους στην κλιμάκωση μεγάλων καταναλωτικών προϊόντων και εμπορικών σημάτων».

 

Η Susan Lin, συνεργάτης της Felix Capital πρόσθεσε: «Την τελευταία δεκαετία, έχουμε δει μια συνεχή αλλαγή στις σύγχρονες οικογενειακές δομές και συμπεριφορές απέναντι στα κατοικίδια ως ένα όλο και πιο κρίσιμο μέλος της οικογένειας. Μαζί με το τεράστιο ενδιαφέρον και τη δέσμευση για την προληπτική υγεία και ευεξία, αυτές οι τάσεις έχουν επιταχυνθεί περαιτέρω μέσω του COVID-19. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα Lassie για τη δημιουργία της κορυφαίας ψηφιακής ασφαλιστικής εταιρείας κατοικίδιων ζώων και της πλατφόρμας υγείας της επιλογής για σύγχρονους γονείς κατοικίδιων ζώων. Η Lassie παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά των εταιρειών που αγαπάμε να υποστηρίζουμε – μια παθιασμένη και έμπειρη ιδρυτική ομάδα με εξαιρετική εφαρμογή στην αγορά, πραγματικά διαφοροποιημένο προϊόν με ξεχωριστή επωνυμία και την ευκαιρία να γίνει πραγματικά η κεντρική πλατφόρμα φροντίδας κατοικίδιων σε μια τεράστια και αναπτυσσόμενη αγορά. ”

Exit mobile version