H LetsBuild σήκωσε 6,7 εκατομμύρια ευρώ για να χτίσει ένα ψηφιακό μέλλον για τις κατασκευές

Ένας από τους μεγαλύτερους τομείς στον κόσμο, οι κατασκευές είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία και την οικονομία μας και επηρεάζουν κάθε κομμάτι της ζωής μας.

Είναι ένας τομέας με απίστευτη αξία, και όμως, σήμερα βρίσκεται υπό πίεση και δεν διαθέτει τα εργαλεία που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει.

 

Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι μετακομίζουν στις πόλεις, δημιουργώντας αυξημένη ζήτηση για έργα αστικών κατασκευών, και αυτό συμβαίνει καθώς οι κατασκευές πρέπει να ανταποκριθούν σε νέους και φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας. Ο τομέας στοιχειώνεται σήμερα από υπερβάσεις κόστους και χρόνου – προκλήσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με σύγχρονη τεχνολογία

 

Η LetsBuild βοηθά στην οικοδόμηση αυτής της τεχνολογίας, με στόχο να φέρει σε επαφή τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο με τους ανθρώπους στο γραφείο και με όλα τα μηχανήματα και τους αισθητήρες για να δημιουργήσει ένα μεγάλο λειτουργικό σύστημα που λειτουργεί ομαλά και με διαφάνεια. Η πανευρωπαϊκή νεοφυής επιχείρηση έχει πλέον συγκεντρώσει νέα κεφάλαια και πρόκειται να επεκταθεί περαιτέρω, οικοδομώντας ένα νέο μέλλον για τις κατασκευές που θα βασίζεται στη σαφήνεια, τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα.

 

Η LetsBuild, που δημιουργήθηκε το 2019 από τη συγχώνευση των Aproplan και Geniebelt, συγκέντρωσε επιπλέον 6,3 εκατομμύρια ευρώ για να τροφοδοτήσει την αποστολή της να φέρει σαφήνεια στην πολυπλοκότητα των κατασκευών. Αυτό θα περιλαμβάνει την αναπροσανατολισμό των πόρων στις υφιστάμενες υπηρεσίες της και την εισαγωγή εντελώς νέων προϊόντων στην αγορά.

 

Ο γύρος διευθύνεται από την Fortino Capital, της οποίας το ισχυρό χαρτοφυλάκιο στον τομέα αυτό παρέχει πολλές ομοειδείς εταιρείες για να συγκρίνετε τις σημειώσεις τους και πρόσβαση στην ομάδα τους για περαιτέρω διορατικότητα και ευκαιρίες. Συμμετείχαν επίσης οι εταιρείες KAYA, Matexi και Solar. Οι εμπειρογνώμονες του κλάδου Matexi και Solar παρέχουν πραγματική τεχνογνωσία στον κατασκευαστικό κλάδο σε όλες τις βασικές περιοχές μας και τις βασικές περιπτώσεις χρήσης. Η Matexi είναι επίσης βασικός πελάτης της LetsBuild, γεγονός που την τοποθετεί στον πυρήνα της ικανότητας της εταιρείας να αναπτύσσει απευθείας για τους χρήστες της.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος Lars Rolf Jacobsen δήλωσε ότι η χρηματοδότησή του σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την επιχείρηση, προωθώντας την ανάπτυξη νέων προϊόντων και δημιουργώντας την ομάδα που θα το κάνει.

 

Η LetsBuild έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις βασικές προκλήσεις που πλήττουν σήμερα τον κατασκευαστικό κλάδο – συγκεκριμένα το σκηνικό του κλάδου, όπου η επιταχυνόμενη ζήτηση και η αστικοποίηση βρίσκονται σε ένταση με την ανάγκη για πιο αποτελεσματική και βιώσιμη δόμηση.

 

Η startup βοηθά τις ομάδες να σχεδιάζουν και να παρακολουθούν τα έργα τόσο εντός όσο και εκτός εργοταξίου, καθιστώντας τη διαδικασία ψηφιακή, παρακολουθήσιμη και κοινόχρηστη. Ιδρύθηκε από τη συνένωση δύο προϊόντων ακρογωνιαίων λίθων – Geniebelt και Aproplan. Το LB Aproplan είναι ο ευκολότερος τρόπος για τους εργολάβους να ψηφιοποιήσουν τον έλεγχο των εμπλοκών, της ποιότητας και της ασφάλειας, εν τω μεταξύ, το LB Geniebelt είναι μια μονάδα σχεδιασμού Gantt σε πραγματικό χρόνο, σχεδιασμένη για κατασκευές πολλαπλών έργων, που επικεντρώνει όλη την πρόοδο και την επικοινωνία γύρω από το σχέδιο – ένας τρόπος για να αυξηθεί η ευθυγράμμιση και η ορατότητα στο εργοτάξιο.

Το LB Site Diary και το LB Coordination είναι τα τελευταία προϊόντα της ομάδας, που φέρνουν δεκαετίες ψηφιακής κατασκευαστικής εμπειρίας σε νέες προκλήσεις για τους εργοδηγούς. Επί του παρόντος, περισσότεροι από 10 χιλιάδες επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούν τα εργαλεία LetsBuild για να φέρουν σαφήνεια στην πολυπλοκότητα της κατασκευής – και η ζήτηση για την υπηρεσία αυξάνεται γρήγορα.

 

Αυτή η νέα χρηματοδότηση όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα στη νεοσύστατη επιχείρηση να αναπτύξει τα υπάρχοντα προϊόντα της και να δημιουργήσει νέα, αλλά σηματοδοτεί επίσης μια νέα εποχή για τον κατασκευαστικό κλάδο. Αντανακλά την ανάγκη ψηφιοποίησης αυτής της τεράστιας βιομηχανίας και υπογραμμίζει την εγγενή αξία που συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

 

Τελικά, ο κατασκευαστικός κλάδος γίνεται όλο και πιο πολύπλοκος και δέχεται όλο και περισσότερες πιέσεις. Οι υπάρχοντες, χειροκίνητοι, τρόποι διαχείρισης αυτών των διαδικασιών και σύνδεσης και ευθυγράμμισης των μελών της ομάδας απλά δεν λειτουργούν πια στη σύγχρονη εποχή – άλλωστε, όταν τα έργα μεγαλώνουν και οι εποχές αλλάζουν, τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε πρέπει επίσης να προσαρμόζονται και να επανεξετάζονται.

 

Η LetsBuild δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να δημιουργούν έργα με αυτοπεποίθηση, καθιστώντας τα μεγάλα και πολύπλοκα έργα διαχειρίσιμα και πιο αποτελεσματικά.

 

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η νεοσύστατη επιχείρηση θα οικοδομηθεί με τη σωστή ομάδα – δίνοντας προτεραιότητα στην εμπειρία τόσο στον κατασκευαστικό κλάδο όσο και στον κλάδο του λογισμικού.

Exit mobile version