Η Liceo de Farmacia συγκεντρώνει 500.000 ευρώ για την αναβάθμιση των ψηφιακών εργαλείων για φαρμακεία

Η Liceo de Farmacia, μια ισπανική νεοφυής επιχείρηση που ενώνει την τεχνολογία και τη φαρμακευτική βιομηχανία, προσφέροντας μια διαδικτυακή πλατφόρμα για πρακτική εκπαίδευση σχετικά με τη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών, την εφαρμογή τεχνικών πωλήσεων στο πλαίσιο του φαρμακείου και τη βελτίωση των γενικών λειτουργιών του φαρμακείου μέσω της διαχείρισης των επιχειρήσεων, έκλεισε pre-seed χρηματοδότηση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ. Του γύρου ηγήθηκε η Brighteye, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες VC της Ευρώπης στο χώρο των τεχνολογιών μάθησης.

 

Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα επιτρέψει στη Liceo de Farmacia να επενδύσει στην Ε&Α και να αναπτύξει περαιτέρω νέα εργαλεία που θα βοηθήσουν τα φαρμακεία να παραμένουν ενημερωμένα και να γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικά. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία στοχεύει να εδραιωθεί ως η κορυφαία εταιρεία e-learning στον ισπανικό φαρμακευτικό τομέα. Επιπλέον, η συνεργασία αυτή με την Brighteye τη βοηθά να ανοίξει πόρτες στις αγορές της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

 

Ο Javier Baquero, συνιδρυτής της Liceo de Farmacia και κάτοχος φαρμακευτικής άδειας, δηλώνει: “Οι επαγγελματίες της φαρμακευτικής πρέπει να ενημερώνουν διαρκώς τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, καθώς πρόκειται για έναν τομέα που εξελίσσεται και αλλάζει γρήγορα. Στην Liceo, τους βοηθάμε να αποκτήσουν και να ενισχύσουν αυτές τις δεξιότητες και τις γνώσεις, και το κάνουμε με έναν εύκολο και ελκυστικό τρόπο για τον χρήστη, μέσω μιας πρακτικής μεθόδου κατάρτισης. Διαθέτουμε μια ομάδα ειδικών στις νέες τεχνολογίες που εργάζεται καθημερινά για τη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων για τους φαρμακοποιούς και χρησιμοποιούμε τεχνικές παιχνιδοποίησης για να κρατάμε το κίνητρο του χρήστη και να βοηθάμε την επιχείρησή του να αναπτυχθεί”.

 

Η Brighteye βλέπει ένα μεγάλο μέλλον στον κόσμο της edtech, όπως αποδεικνύεται από το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών που υποστηρίζονται από τις αναδυόμενες εταιρείες. Το ταμείο αυτό επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις που μοιράζονται το όραμά τους σχετικά με την ψηφιοποίηση της μάθησης και τη βελτίωση των δεξιοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία. Επενδύουν επίσης σε άλλες ισπανικές νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως οι Ironhack, Genially, Twenix και The Power Business School.

 

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την Brighteye Ventures στο πλευρό μας σε αυτή τη νέα φάση ανάπτυξης και επέκτασης πέραν της Ισπανίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για εμάς στην αποστολή μας να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους φαρμακοποιούς και δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για το Liceo, όπως η προσέγγιση της αγοράς της Λατινικής Αμερικής, όπου ήδη έχουμε τους πρώτους μας πελάτες”, λέει ο Jose Lozano, Διευθύνων Σύμβουλος του Liceo de Farmacia.

 

Ένας άλλος στόχος που έχουν στο μυαλό τους για το μέλλον είναι να ξεκινήσουν το Liceo Jobs. Μόλις εκπαιδεύσουν και εξοπλίσουν έναν φαρμακοποιό με την πλατφόρμα και τα ψηφιακά εργαλεία τους, θα μπορούσαν να τον συνδέσουν με φαρμακεία που χρειάζονται να προσλάβουν εξειδικευμένους επαγγελματίες. Το Liceo Jobs θα ήταν το τέλειο σημείο συνάντησης για την αντιστοίχιση θέσεων εργασίας με τους κατάλληλους υποψηφίους.

 

Exit mobile version