Η Linio Biotech συγκεντρώνει 4,2 εκατ. ευρώ για την αναγέννηση ιστών για την περιποίηση του δέρματος

Το ενέσιμο προϊόν ιστών Tience βοηθά το δέρμα να αναγεννηθεί φυσικά επιταχύνοντας τη φυσική διαδικασία επούλωσης.

Αυτή την εβδομάδα η φινλανδική εταιρεία ανάπτυξης βιοτεχνολογίας Linio Biotech αντλεί 4,2 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη χρηματοδότησή της σε πάνω από 9 εκατ. ευρώ.

Ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο του Τάμπερε από τους ιδρυτικούς εταίρους της, τον Timo Ylikomi, καθηγητή κυτταρικής βιολογίας, και την κυτταρική βιολόγο και ερευνήτρια Riina Uusmies, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα ενέσιμο προϊόν ιστού με την ονομασία Tience® (από τις λέξεις tissue science).

Βοηθά το δέρμα να αναγεννηθεί φυσικά επιταχύνοντας τη φυσική διαδικασία επούλωσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση διαφόρων ελαττωμάτων του δέρματος, όπως σημάδια γήρανσης ή ανεπιθύμητες ορατές ουλές.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές εκτελούν επί του παρόντος θεραπείες Tience® σε 14 κλινικές. Η πρώτη κλινική στη Σουηδία μόλις άρχισε να προσφέρει θεραπείες.

Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει τη Linio Biotech να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του προϊόντος και των θεραπειών Tience®.

Την άνοιξη του 2023, η Linio Biotech έλαβε επιχορήγηση ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Business Finland για την ανάπτυξη προϊόντων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος και εταίρος της Linio Biotech Karita Reijonsaari μοιράστηκε: “Η Linio Biotech είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της οικονομίας της Φινλανδίας:

“Έχουμε λάβει πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα με το Tience®. Με τη νέα χρηματοδότηση, μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την καινοτομία μας και να συνεχίσουμε την εμπορική προώθηση προς τις διεθνείς αγορές.

Η πρώτη φάση του επενδυτικού γύρου έκλεισε για να διατηρήσει η εταιρεία τον φιλόδοξο οδικό της χάρτη, ανεξάρτητα από τη δύσκολη κατάσταση του επενδυτικού κλίματος”.

Η Linio Biotech έχει επιφυλάξει την ευκαιρία να φέρει και άλλους επενδυτές σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης μέχρι την επόμενη άνοιξη.

Εκτός από τα προηγούμενα οικογενειακά γραφεία και τους ιδιώτες επενδυτές, οι επενδυτές της Linio Biotech περιλαμβάνουν τώρα νέους Φινλανδούς ιδιώτες επενδυτές και γιατρούς που γνωρίζουν τον κλάδο.

Στους χρηματοδότες περιλαμβάνεται η Takoa Growth Oy, η οποία συμμετείχε επίσης στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της Linio.

Ο νέος επενδυτής, πλαστικός χειρουργός και ειδικευμένος στη χειρουργική γιατρός Hilkka Peltoniemi μοιράστηκε:

“Παρακολουθώ στενά το ταξίδι της Linio Biotech εδώ και δύο χρόνια και είναι εμπνευσμένο να συμμετέχω στη διεθνοποίηση της εξαιρετικής καινοτομίας Tience®. Εργάζομαι με το λίπος και τα βλαστικά κύτταρα λίπους για μεγάλο χρονικό διάστημα και γνωρίζω τη δύναμη της αναγέννησής τους”.

Exit mobile version