Η Loewi συγκεντρώνει 1 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της επισκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών δίκυκλων έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, με τα ηλεκτρικά ποδήλατα να πρωτοστατούν. Ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρικών ποδηλάτων σε κυκλοφορία θα φτάσει σχεδόν τα 50 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2030 στην Ευρώπη (Expert Market research). Αυτά τα ηλεκτρικά δίτροχα αναστατώνουν τις συνήθειές μας στις μετακινήσεις- ωστόσο, υπάρχουν ακόμη εμπόδια: η τιμή των νέων ποδηλάτων είναι το πρώτο εμπόδιο για το 66% των Γάλλων, σύμφωνα με την Ifop. Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα ποδήλατα, οι καταναλωτές συνήθως δεν έχουν καμία εγγύηση, αναλαμβάνοντας μόνοι τους τον κίνδυνο βλαβών της μπαταρίας, του κινητήρα ή των ηλεκτρονικών συστημάτων.

 

Όπως έχουν δείξει άλλοι τομείς στο παρελθόν (όπως ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, της τηλεφωνίας και των οικιακών συσκευών), η ανακατασκευή είναι η οικολογική λύση που επιτρέπει στους καταναλωτές να συνδυάσουν την προσιτή τιμή με τις εγγυήσεις.

 

Η Loewi, που ειδικεύεται στην αγορά, ανάκτηση, ανακατασκευή και μεταπώληση ηλεκτρικών ποδηλάτων, ανακοίνωσε έναν γύρο χρηματοδότησης Pre-Seed ύψους 1 εκατ. ευρώ, ο οποίος υποστηρίζεται από την Antler France, τη Satgana, το 21ο ταμείο Centrale-Supélec και το οικογενειακό γραφείο Caméléon Invest.

 

“Στόχος μας είναι να είμαστε υποδειγματικοί στην ποιότητα, στις σχέσεις με τους πελάτες και στη συμμόρφωση με τα ηθικά και οικολογικά πρότυπα. Αυτές οι ιδιότητες, αναγνωρισμένες από τους εταίρους μας, μας επέτρεψαν να οικοδομήσουμε ισχυρές σχέσεις μαζί τους, τις οποίες θέλουμε να εδραιώσουμε μακροπρόθεσμα”, δηλώνει ο Diego Level, πρόεδρος της Loewi.

 

Τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν στην Loewi να αυξήσει τις δυνατότητες ανακατασκευής της ώστε να φτάσει τα 300 ανακατασκευασμένα ποδήλατα ανά μήνα το 2023 και να επιταχύνει την ανάπτυξη και την εφαρμογή των τεχνολογικών της εργαλείων σε όλη την αλυσίδα αξίας της. Αυτοί είναι βασικοί παράγοντες επιτυχίας για την εδραίωση των δεσμών με τους συνεργάτες διανομής της και τη συνέχιση της ισχυρής αύξησης της ζήτησης. Τελικά, τα στοιχεία αυτά θα τοποθετήσουν τη Loewi ως ένα μοναδικό μοντέλο στην Ευρώπη και ως προτιμώμενο συνεργάτη για τους μεγάλους λιανοπωλητές.

 

Η Loewi είναι ο πρώτος παίκτης που υποστηρίζει διανομείς, κατασκευαστές, φορείς εκμετάλλευσης, ασφαλιστές και φορείς C2C στην κυκλική οικονομία μέσω της αγοράς και μεταπώλησης ανακατασκευασμένων ποδηλάτων. Αυτό το μοναδικό μοντέλο, το οποίο αποδεικνύει την αξία του, επέτρεψε στην εταιρεία, η οποία καταγράφει αύξηση πωλήσεων κατά 30% κάθε μήνα από την αρχή του έτους, να έχει πλέον δέκα συνεργαζόμενες μάρκες για διανομή και να έχει ήδη ξεκινήσει τις πωλήσεις της διεθνώς (Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία).

Exit mobile version