Η Meniga συγκεντρώνει 15 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση Σειράς Δ για ψηφιακές τραπεζικές λύσεις

Η επένδυση θα βοηθήσει στην εκκαθάριση του χρέους και στην περαιτέρω ανάπτυξη του εμπλουτισμού των δεδομένων και των εξατομικευμένων πληροφοριών της."

Σήμερα, η νεοφυής εταιρεία fintech Meniga ανακοίνωσε ότι άντλησε 15 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση Σειράς Δ, ανεβάζοντας τη χρηματοδότηση της εταιρείας στα 55 εκατ. ευρώ.

Η Meniga είναι παγκόσμιος ηγέτης στις ψηφιακές τραπεζικές λύσεις, εξυπηρετώντας πάνω από 100 εκατομμύρια πελάτες σε 30 χώρες.
Τα προϊόντα της επιτρέπουν στα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου να βελτιώσουν το διαδικτυακό και κινητό ψηφιακό τους περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης ενοποίησης και εμπλουτισμού δεδομένων, της ουσιαστικής δέσμευσης των πελατών και των νέων ευκαιριών εσόδων.

Στον επενδυτικό γύρο συμμετέχουν μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, η Groupe BPCE και η Crédito Agrícola, και ο κορυφαίος ισλανδικός όμιλος VC, η Omega ehf, με τη συμμετοχή πολλών υφιστάμενων μετόχων.

Ο Emmanuel Puga Pereira, Chief Digital Officer του Groupe BPCE, σχολιάζει:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τη Meniga, η οποία σήμερα ενισχύει την ψηφιακή τραπεζική εμπειρία για πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες μας και παρέχει περισσότερες από 100 εκατομμύρια πληροφορίες για τους χρήστες μας κάθε χρόνο.

Αυτές οι δυνατότητες είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις τράπεζες της BPCE για την αποτελεσματική συνεργασία με τους τελικούς χρήστες τους και έχουμε διαπιστώσει από πρώτο χέρι πώς η λύση της Meniga αποτελεί βασικό συστατικό για την επιτυχία των τραπεζών”.

Μέρος της κεφαλαιακής ενίσχυσης θα βοηθήσει στην εκκαθάριση του υφιστάμενου χρέους, καθιστώντας τη Meniga σχεδόν απαλλαγμένη από χρέη.

Η χρηματοδότηση θα επενδυθεί επίσης στην ανάπτυξη της νέας στρατηγικής της Meniga, εστιάζοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των βασικών δυνατοτήτων της γύρω από τον εμπλουτισμό δεδομένων και τις υπερπροσωποποιημένες γνώσεις για τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Exit mobile version