Η Mimetrik συγκεντρώνει £ 2M για την οδοντιατρική τεχνολογία με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη

Η Mimetrik δημιουργεί μια πλήρη "ψηφιακή διαδρομή" μεταξύ οδοντιατρικών εργαστηρίων και κλινικών ιατρών.

Σήμερα, η εταιρεία οδοντιατρικής τεχνολογίας Mimetrik συγκεντρώνει 2 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε αρχική χρηματοδότηση.

Η Mimetrik αναπτύσσει προϊόντα ψηφιακής οδοντιατρικής με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη, παράλληλα με τη συμμετοχή επενδυτών-αγγέλων με εμπειρία δεκαετιών στον οδοντιατρικό κλάδο. Η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να επεκτείνει την ομάδα της και να παραδώσει τα τρία πρώτα προϊόντα της στην αγορά.

Η Mimetrik, που αποτελεί spin-out του Πανεπιστημίου του Leeds, βασίζεται σε μια δεκαετία και πλέον κορυφαίας έρευνας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογία τρισδιάστατης σάρωσης που χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για τη δημιουργία πλήρως ψηφιοποιημένων εικόνων της οδοντοστοιχίας και της δομής του προσώπου ενός ασθενούς.

Στόχος της είναι να δημιουργήσει μια πλήρη “ψηφιακή διαδρομή” μεταξύ οδοντιατρικών εργαστηρίων και κλινικών ιατρών προς όφελος των ασθενών, αντικαθιστώντας την δαπανηρή, χρονοβόρα τρέχουσα προσέγγιση της δημιουργίας φυσικών μοντέλων της οδοντοστοιχίας κάθε ασθενούς, επιτρέποντας ακριβέστερη και ταχύτερη θεραπεία.

Η αλλαγή αυτή επιδιώκει να καταργήσει σταδιακά τις παραδοσιακές, δαπανηρές και χρονοβόρες διαδικασίες, εγκαινιάζοντας μια πιο αποτελεσματική και ακριβή εποχή για τη φροντίδα των ασθενών. Οδηγεί σε αποτελεσματικότερη σάρωση οδοντικών αποτυπωμάτων, σύγκλειση, εικονική άρθρωση και σχεδιασμό αποκαταστατικής θεραπείας.

Το λογισμικό της εταιρείας είναι επίσης προετοιμασμένο να προωθήσει σημαντικά τις οδούς προληπτικής θεραπείας.

Η ιδρυτική ομάδα του καθηγητή Andy Keeling, του Dr Alyn Morgan, της Dr Cecilie Osnes και του καθηγητή David Wood διαθέτει δεκαετίες εμπειρίας στην κλινική οδοντιατρική, την τρισδιάστατη σάρωση και την επιστήμη των υπολογιστών, συνεργάζεται με παγκόσμιους κατασκευαστές οδοντιατρικών προϊόντων και διαμορφώνει την εθνική οδοντιατρική πολιτική.

Ο Δρ:

“Με πάνω από 30 χρόνια στην κλινική οδοντιατρική, έχω δει από πρώτο χέρι το χρόνο και το κόστος που δαπανάται για τις παραδοσιακές τεχνικές. Πιστεύω ότι τα προϊόντα μας μπορούν να μεταμορφώσουν τον κλάδο και τελικά να εξασφαλίσουν καλύτερη φροντίδα των ασθενών.

Η επένδυση της Northern Gritstone αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην τεχνολογία μας και θα επωφεληθούμε από τις συμβουλές και τις γνώσεις τους καθώς συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε και να φέρνουμε τα προϊόντα μας στην αγορά”.

Ο Duncan Johnson, Διευθύνων Σύμβουλος της Northern Gritstone, δήλωσε: “Η επένδυση θα είναι μια πολύ σημαντική επένδυση για την εταιρεία:

“Η τεχνολογία της Mimetrik έχει τη δυνατότητα να φέρει την οδοντιατρική σε μια νέα εποχή, αφαιρώντας περιττά κόστη και χρονικές καθυστερήσεις με το λογισμικό της που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Είναι φανταστικό να βλέπουμε τη Βόρεια Αγγλία να παράγει τέτοια τεχνολογία αιχμής που μπορεί να επηρεάσει ένα βασικό κομμάτι της ζωής μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Alyn και την ομάδα της Mimetrik καθώς αναπτύσσουν τα προϊόντα τους”.

Exit mobile version