Η Neggst «σήκωσε» 5 εκατομμύρια ευρώ για το πρωτοποριακό φυτικό αυγό της

Είτε σας αρέσουν ομελέτα, ποσέ ή τηγανητά είτε τα χρησιμοποιείτε σε αυτές τις συνταγές ψησίματος που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, τα αυγά αποτελούν βασικό συστατικό σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα θεμελιώδες συστατικό σε πολλά πιάτα και μια δημοφιλής πηγή πρωτεΐνης που καταναλώνεται από δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

 

Όμως, η διατροφή μας αλλάζει. Η καινοτομία της τεχνολογίας τροφίμων φέρνει νέες πηγές πρωτεϊνών, απομακρύνοντας τα προϊόντα ζωικής προέλευσης σε μια εποχή φυτικών και vegan εναλλακτικών. Η νεοφυής εταιρεία Foodtech Neggst έχει γίνει μια από τις πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν ένα φυτικό αυγό που έχει ακόμα το ασπράδι, τον κρόκο και το τσόφλι αυγού που μιμείται τη φύση – όλα δημιουργημένα χωρίς καμία βοήθεια από κοτόπουλα.

 

Η startup έχει πλέον συγκεντρώσει συνολικά 5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ξεκινώντας σε έναν νέο γύρο εκκίνησης, η ομάδα με έδρα το Βερολίνο έχει πλέον εξασφαλίσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ σε συνολική επένδυση. Η χρηματοδότηση έγινε από το Impact Fund Green Generation Fund (GGF).

 

Το Green Generation Fund ανακοίνωσε το ταμείο του ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, σε μια αποστολή να υποστηρίξει τους καινοτόμους που δημιουργούν βιώσιμες προσεγγίσεις και λύσεις για τις επόμενες γενιές – εστιάζοντας στην πράσινη τεχνολογία και την τεχνολογία τροφίμων.

 

Επιπλέον, η BayWa AG, παγκόσμιος παίκτης στους τομείς της γεωργίας, της ενέργειας και των κατασκευών και, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ένας από τους 50 ηγέτες στον κόσμο για την αειφορία και το κλίμα, RWZ (Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main eG), το οικογενειακό γραφείο Corecam Συμμετέχουν η Capital Partners (Pte Ltd.) και καταξιωμένοι επιχειρηματικοί άγγελοι.

 

Η Neggst, η οποία ιδρύθηκε το 2021, αναπτύχθηκε από τη Veronica Garcia-Arteaga κατά τη διάρκεια της ερευνητικής της εργασίας στο Ινστιτούτο Fraunhofer. Ο στόχος ήταν να κάνει το προοδευτικό vegan αυγό να αισθάνεται σαν μια «αναβάθμιση» από ένα αυγό κοτόπουλου, αντί να στερήσει από τους ανθρώπους την πρωτεΐνη της επιλογής τους. Η ανάπτυξη ενός ισοδύναμου φυτικής προέλευσης με ένα από τα πιο σύνθετα τρόφιμα όλων, το αυγό της κότας, είναι πρωτοποριακή, επειδή η διαφορά όσον αφορά τις θρεπτικές αξίες, τη γεύση, την εμφάνιση και τη λειτουργική ποικιλομορφία είναι δύσκολα αναγνωρίσιμη σε πολλούς.

 

Η αλήθεια είναι ότι οι καταναλωτές χρειάζονται συχνά πειστήρια για να στραφούν σε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, ειδικά όταν πρόκειται για τρόφιμα. Το προϊόν πρέπει να είναι προσιτό και πειστικό όσον αφορά τη γεύση και την υφή. Η Neggst αναπτύχθηκε για να το επιτύχει αυτό, με βάση δύο χρόνια εντατικής έρευνας, εξελιγμένης τεχνολογίας και πολύπλοκων διαδικασιών που απαιτούν όχι μόνο τεχνογνωσία και καινοτόμο σκέψη, αλλά και ισχυρό κεφάλαιο – το οποίο αρχικά παρασχέθηκε με τη βοήθεια των συνεργατών του κλάδου Zentis και Ehrmann καθώς και το Fraunhofer IVV.

 

Κοιτάζοντας το μέλλον και η ομάδα Neggst συνεχίζει. Η εταιρεία έχει εμπνεύσει υποστήριξη από επενδυτές από το Green Generation Fund, BayWa AG, RWZ eG και Corecam AG. Μπορούν επίσης να βασίζονται στην υποστήριξη ανανεωμένων επιχειρηματικών αγγέλων, όπως το Cookies Cream, το πρώτο χορτοφαγικό εστιατόριο με αστέρια του Βερολίνου, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού του σεφ Stephan Hentschel, του πρώην CFO της Infarm και του one.five, Martin Weber και του πρώην Chief Technology Officer του Beyond Meat, Καθ. Dr.-Ing. Bernhard van Lengerich.

 

Περαιτέρω πιλοτικά έργα με εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και στο μέλλον το vegan αυγό της Neggst θα είναι επίσης διαθέσιμο σε παντοπωλεία.

Exit mobile version