Η νεοσύστατη επιχείρηση προστασίας δεδομένων SaaS Klarytee εξασφαλίζει χρηματοδότηση Pre-Seed ύψους 700.000 λιρών Αγγλίας

Η πλατφόρμα της Klarytee κρυπτογραφεί τα δεδομένα στην πηγή για την προστασία από διαρροές σε τομείς όπως οι τράπεζες και η υγειονομική περίθαλψη.

Σήμερα, η νεοσύστατη επιχείρηση κυβερνοασφάλειας Klarytee, έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης Pre-Seed ύψους 700.000 λιρών Αγγλίας.

Η Klarytee είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε SaaS και ενσωματώνει την ασφάλεια σε ευαίσθητο περιεχόμενο, επιτρέποντας σε μεγάλους οργανισμούς να διατηρούν λεπτομερή έλεγχο και ορατότητα όπου κι αν πηγαίνουν τα δεδομένα.

Η τεχνολογία της Klarytee κρυπτογραφεί τα δεδομένα στην πηγή για την προστασία από διαρροές για τομείς όπως ο τραπεζικός τομέας, η υγειονομική περίθαλψη και οι επαγγελματικές υπηρεσίες.

Η Klarytee εμπνεύστηκε από την πεποίθηση του ιδρυτή Dr. Nithin Thomas ότι η παραγωγικότητα παρεμποδίζεται σοβαρά από μια φιλοσοφία ασφάλειας που περιορίζει τους χρήστες, διασφαλίζοντας τα δεδομένα εντός των ορίων ενός οργανισμού για τον μετριασμό του κινδύνου, αντί να θέτει ελέγχους στα ίδια τα δεδομένα.

Η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας προϊόντων ασφαλείας που κρυπτογραφεί κομμάτια δεδομένων στην πηγή σε πραγματικό χρόνο προστατεύει οποιοδήποτε περιεχόμενο δεδομένων πέρα από τα όρια της επιχείρησης και σε πολλαπλές ροές εργασίας, είτε πρόκειται για έγγραφα, είτε για εφαρμογές SaaS, είτε ακόμη και για εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και κοινωνικής δικτύωσης.

Το τοπικό μοντέλο μεγάλης γλώσσας (LLM) που ενσωματώνεται στην Klarytee ανιχνεύει ευαίσθητες πληροφορίες και εφαρμόζει προστασία από προεπιλογή για να σταματήσει την έκθεση ευαίσθητων δεδομένων σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών AI cloud, όπως το ChatGPT.

Ο Δρ:

“Τα δεδομένα έχουν γίνει το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει μια εταιρεία, αλλά οι εξελισσόμενες συνήθειες στο χώρο εργασίας που απαιτούν μεγαλύτερη συνεργασία και κοινή χρήση δεδομένων ασκούν τεράστιες πιέσεις στην ασφάλεια των επιχειρήσεων. Φανταστείτε να μπορείτε να λαμβάνετε τον τραπεζικό σας κωδικό πρόσβασης μέσω WhatsApp ή X χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για θέματα συμμόρφωσης ή ασφάλειας.

Η Klarytee μεταμορφώνει την αρχιτεκτονική ασφάλειας των επιχειρήσεων βοηθώντας τις ομάδες να είναι πιο παραγωγικές στις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν καθημερινά, ενώ παράλληλα αγκαλιάζει τις τελευταίες τεχνολογίες από την τεχνητή νοημοσύνη έως το cloud”.

Το ταμείο VC πρώιμου σταδίου Concept Ventures υποστηρίζει τη χρηματοδότηση. Στους επενδυτές-άγγελους υψηλού προφίλ που συμμετέχουν στη συμφωνία συγκαταλέγονται:

Ο πρώην CISO του Twitter, Micheal Coates.
Η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Bupa, Evelyn Bourke.
Οι ιδρυτές της εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Digital Shadows.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Accenture, Brad Cable, και
Desigan Chinniah, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Tor Project.
Ο Michael Coates, πρώην CISO του Twitter, λέει: “Η εταιρεία μας είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο:

“Η Klarytee είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στο οπλοστάσιο ενός CISO, καθώς οι οργανισμοί μετακινούνται προς ένα πιο δεδομενοκεντρικό μοντέλο ασφάλειας που επικεντρώνεται στην προστασία των δεδομένων τους μέσω υποδομών πέρα από τα όρια της επιχείρησης.

Το όραμα της Klarytee να απλοποιήσει και να ενοποιήσει τη στοίβα ασφάλειας των επιχειρήσεων εστιάζοντας στα δεδομένα αντί στην υποδομή είναι απίστευτα ισχυρό”.

Ο Reece Chowdhry, ιδρυτικός εταίρος της Concept Ventures, δηλώνει: “Η εταιρεία είναι μια εταιρεία που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των υπηρεσιών της:

“Η πλατφόρμα της Klarytee έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις ασφαλίζουν τα δεδομένα τους, καθώς συνεχίζουν να υιοθετούν το cloud, το SaaS και τη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη στον εργασιακό χώρο”.

 

 

Exit mobile version