Η νεοσύστατη επιχείρηση Spacetech Space DOTS συνδέεται με 1,5 εκατ. δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης προ-σποράς

Η Space DOTS, μια νεοσύστατη εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας με έδρα το Λονδίνο, φέρνει επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία με χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων για να επιταχύνει την ανάπτυξη υλικών και να μετριάσει τις αποτυχίες των αποστολών.

Η Space DOTS, μια νεοσύστατη εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας με έδρα το Λονδίνο, πρόκειται να φέρει επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία, συγκεντρώνοντας 1,5 εκατ. δολάρια σε προκαταβολική χρηματοδότηση, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη υλικών και να μετριάσει τις αποτυχίες των αποστολών.

Στο γύρο συμμετείχαν οι Boost VC, Sie Ventures, 7Percent Ventures και Blue Wire Capital. Στο γύρο συμμετείχαν επίσης οι επενδυτές-άγγελοι Elaine Lau και Alex Ionescu.

Όπως συζήτησε στη φετινή Σύνοδο Κορυφής Tech.eu, η συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Space DOTS, Bianca Cefalo, η τρέχουσα κατάσταση του τρόπου με τον οποίο δοκιμάζονται τα υλικά για χρήση στο διάστημα δεν είναι μόνο χρονοβόρα και δαπανηρή, αλλά και εμπορικά και περιβαλλοντικά μη βιώσιμη.

Η Cefalo εξήγησε ότι η NASA αναφέρει ένα εντυπωσιακό ποσοστό αποτυχίας 41% για μικρούς δορυφόρους, που σημαίνει ότι σχεδόν οι μισές από αυτές τις αποστολές καταλήγουν είτε σε ολική είτε σε μερική αποτυχία.

Ενώ η εταιρεία παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με τα ακριβή “πώς” όσον αφορά την προσφορά της, αυτό που είναι γνωστό είναι ότι το αρθρωτό και κλιμακούμενο προϊόν Barnacle DOT σε μέγεθος smartphone μπορεί να ταξιδέψει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και να διασυνδεθεί με μια ποικιλία εκτοξευτών, επιτρέποντάς του να φτάσει σε οποιαδήποτε τροχιά και τελικά να δοκιμάσει πέρα από τη μικροβαρύτητα.

Με τη δοκιμή στο πραγματικό προβλεπόμενο περιβάλλον ενός υλικού, οι προγραμματιστές μπορούν όχι μόνο να δοκιμάζουν ταχύτερα, φθηνότερα και απλούστερα, αλλά και να επιτυγχάνουν υψηλότερο ποσοστό εγκυρότητας, μια κατάσταση που θα πρέπει να μειώσει δραματικά αυτό το ποσοστό αποτυχίας 41% που αναφέρει η NASA.

“Δεν θα δοκιμάζατε ένα μπουφάν βροχής στον ήλιο”, λέει ο Cefalo. “Στο Space DOTS, προτείνουμε μια εξέλιξη στην παραδοσιακή προσέγγιση των δοκιμών και της πιστοποίησης υλικών για το διάστημα. Σκοπεύουμε να γίνουμε ο αξιόπιστος συνεργάτης των διαστημικών εταιρειών παγκοσμίως όσον αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη σε τροχιά και αυτή η χρηματοδότηση θα μας βάλει σε τροχιά προς αυτή την κατεύθυνση”.

Exit mobile version