Η νεοσύστατη επιχείρηση AI Artisan συγκεντρώνει 2,3 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη ψηφιακών εργαζομένων που μοιάζουν με ανθρώπους

Οι εργαζόμενοι ονομάζονται τεχνίτες και μπορούν να εκτελούν 1.000 εργασίες με ελάχιστη ανθρώπινη συμβολή.

Αυτή την εβδομάδα, η νεοφυής επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης Artisan ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 2,3 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει τους πρώτους ψηφιακούς εργαζόμενους που μοιάζουν με ανθρώπους.

Οι ψηφιακοί εργαζόμενοι ονομάζονται Artisans και λειτουργούν ως προσθήκες στις ομάδες στις οποίες εντάσσονται, αντί για εργαλεία λογισμικού για αυτές – σε αντίθεση με τις υπάρχουσες λύσεις, οι οποίες απαιτούν συνεχή διαχείριση από έναν άνθρωπο,

Ο πρώτος τεχνίτης, η Ava, είναι ένας αντιπρόσωπος πωλήσεων που ξεκινά στις 4 Δεκεμβρίου. Επί του παρόντος, αυτοματοποιεί τον πλήρη κύκλο εξερχόμενων πωλήσεων, αλλά σύντομα θα είναι σε θέση να αυτοματοποιήσει ολόκληρο τον κύκλο πωλήσεων, κάνοντας τα περισσότερα πράγματα μόνη της και ενεργώντας ως συγκυβερνήτης του ανθρώπου όταν χρειάζεται.

Η Artisan σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πέντε ακόμη Artisans το επόμενο έτος.

Η εταιρεία έχει ιδρυθεί από τον Carmichael-Jack, έναν 22χρονο διευθύνοντα σύμβουλο και αστροφυσικό με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έναν 22χρονο από το Surrey της Αγγλίας, ο οποίος δεν φοίτησε σε πανεπιστήμιο, και τον CTO Dr Rupert Dodkins, ο οποίος έχει διδακτορικό στην αστροφυσική από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εργάζεται εδώ και οκτώ χρόνια στη μηχανική μάθηση.

Μέσα σε μόλις δύο μήνες, η εταιρεία από μια ιδέα από χαρτί έφτασε σε μια ομάδα πέντε ατόμων, σε επενδύσεις άνω των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων και στην κυκλοφορία του πρώτου Artisan, Ava, σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η Artisan θα συμμετάσχει στη δέσμη Y Combinators Winter 2024 που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Στους συμμετέχοντες στον γύρο Pre-Seed περιλαμβάνονται η Bayhouse Capital και η Oliver Jung.

Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν στην επέκταση της ομάδας, ιδίως στους τομείς της μηχανικής και του προϊόντος.

 

 

Exit mobile version