Η Nia Health συγκεντρώνει 3,5 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει την τηλεδερματολογία της παγκοσμίως

Η Nia Health, ένα spin-off του Charité Universitätsmedizin Berlin που προσφέρει ψηφιακές λύσεις για τη θεραπεία και την υποστήριξη των πασχόντων από χρόνιες δερματικές παθήσεις, εξασφάλισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης Seed υπό την ηγεσία του High-Tech Gründerfonds. Άλλοι επενδυτές είναι η adesso Ventures και η Ventura BioMed Investors, το ταμείο του ειδικού της φαρμακευτικής βιομηχανίας Dr. Kurt Schwarz.

 

Τα προϊόντα της νεοφυούς επιχείρησης περιλαμβάνουν ψηφιακές θεραπευτικές ουσίες, όπως η κορυφαία εφαρμογή για την ατοπική δερματίτιδα Nia, και τεχνολογίες για την παρακολούθηση των ασθενών και τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών.

 

Τα φρέσκα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση στις γερμανόφωνες χώρες, καθώς και για το λανσάρισμα σε άλλες χώρες της ΕΕ μέσα στους επόμενους 24 μήνες και την προετοιμασία για την είσοδο στην αγορά των ΗΠΑ. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτόμου, βασισμένης στην τεχνητή νοημοσύνη τεχνολογίας που ενσωματώνει τη μηχανική όραση, την επεξεργασία φυσικής γλώσσας και την τηλεδερματολογία.

 

Ο Oliver Welter, συνιδρυτής και CTO της Nia Health, δηλώνει: “Η τεχνογνωσία μας στον τομέα των πραγματικών αποδείξεων είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για το μέλλον. Σε αντίθεση με τις κλινικές δοκιμές, τα δεδομένα δείχνουν πώς χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα οι θεραπείες. Οι φαρμακευτικές εταιρείες και άλλοι πάροχοι θεραπευτικών υπηρεσιών μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να βελτιώσουν σημαντικά τη φροντίδα”.

 

Η τεχνολογία της εταιρείας χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε συνολικά πέντε κλινικές μελέτες, μεταξύ των οποίων μία στο Charité Universitätsmedizin Berlin για τη διερεύνηση της θεραπευτικής συνοδευτικής αποτελεσματικότητας της εφαρμογής Nia App με επιτυχία. Η λύση Nia Health που χρησιμοποιήθηκε στην τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη δείχνει θετικά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

 

Σύμφωνα με τον Welter, η αυξανόμενη σημασία των πραγματικών αποδείξεων αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία της Nia Health: μόνο πέρυσι, η νεοφυής επιχείρηση υπερδιπλασίασε τα έσοδά της σε σχέση με το 2021. Στους εταίρους της περιλαμβάνονται οι Sanofi, Pfizer, LEO Pharma καθώς και μεγάλοι νόμιμοι ασφαλιστές υγείας, όπως η Kaufmännische Krankenkasse KKH ή η AOK PLUS.

 

“Η χρηματοδότηση εκκίνησης μας επιτρέπει να επεκτείνουμε μαζικά τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και ανάπτυξης για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των ατομικών αναγκών των ασθενών με χρόνιες δερματικές παθήσεις. Επιπλέον, επωφελούμαστε από τη διατομεακή τεχνογνωσία της ισχυρής κοινοπραξίας επενδυτών μας. Με την Ventura BioMed Investors, έχουμε έναν συνεργάτη με πολυετή εμπειρία στον φαρμακευτικό κλάδο, ενώ παράλληλα μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία της adesso για την κλιμάκωση του τοπίου πληροφορικής μας”, προσθέτει ο Welter.

Exit mobile version