Η Nomono «σήκωσε» 3,5 εκατομμύρια ευρώ καθώς η ζήτηση για podcasting και ηχητικό περιεχόμενο συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία

Η κατανάλωση περιεχομένου ήχου έχει γίνει γρήγορα ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους για να εμπνέουμε, να ψυχαγωγούμαστε και ακόμη και να εκπαιδευόμαστε. Από την ακρόαση podcast, την απόλαυση ηχητικών βιβλίων ή την ενημέρωση των ειδήσεων μέσω ηχητικών αποσπασμάτων, είναι ένα κύμα κατανάλωσης περιεχομένου που καθορίζει μια γενιά.

 

Αν και σε όλους μας αρέσει να ακούμε podcast, η δημιουργία συναρπαστικών ηχητικών ιστοριών και περιεχομένου μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία – τόσο για podcasters όσο και για δημοσιογράφους. Η νορβηγική startup Nomono έχει αναπτύξει πρωτοποριακά εργαλεία ηχογράφησης και συνεργασίας για να τη διευκολύνει – και αυτή η startup μόλις απέκτησε νέο κεφάλαιο.

 

Η Nomono ανακοίνωσε το κλείσιμο ενός κύκλου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η χρηματοδότηση έγινε από την Schibsted Ventures, τον επιχειρηματικό βραχίονα του Schibsted, ενός νορβηγικού ομίλου μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως αναγνωρισμένη για την παραγωγή και τη διανομή ειδήσεων, podcast και πληροφοριών σε διάφορες πλατφόρμες μέσων.

 

Οι προηγούμενοι επενδυτές SINTEF Venture V AS, Spintop Ventures και Investinor συνέβαλαν επίσης στον τελευταίο γύρο εκκίνησης της εταιρείας. Το Nomono είναι spinoff από τη SINTEF Digital και τώρα θα κλιμακώσει περαιτέρω το προϊόν της.

 

Η εταιρεία έχει λάβει προηγουμένως πάνω από 12,2 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση μέσω επενδυτών εκκίνησης και επιχορηγήσεων υποστήριξης έρευνας από το Συμβούλιο Έρευνας της Νορβηγίας και την Innovation Norway.

 

Η Nomono, που ιδρύθηκε το 2019, έχει το όραμα να παρέχει στους αφηγητές και στους δημιουργούς περιεχομένου ροές εργασίας ήχου που είναι έξυπνες, απλές και προσφέρουν εξαιρετικό ήχο. Ο στόχος είναι να απλοποιηθεί το podcasting και να επαναπροσδιοριστεί η εμπειρία ακρόασης, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να εγγράψει καθηλωτικό ήχο με ασυμβίβαστη ποιότητα και ευκολία.

 

Με έδρα το Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, η startup ξεκίνησε μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο δημιουργίας του ήχου επαγγελματικής ποιότητας, καθιστώντας τον προσβάσιμο σε όλους. Σε αντίθεση με τις τρέχουσες ροές εργασίας podcasting που εξαρτώνται από ξεχωριστές συσκευές εγγραφής πεδίου, μικρόφωνα, μίκτες και αξεσουάρ, το Nomono προσφέρει μια φορητή, all-in-one λύση εγγραφής πεδίου που έχει σχεδιαστεί ειδικά για podcasters και δημοσιογράφους που ανεβάζουν αυτόματα εγγραφές σε μια διαισθητική συνεργασία ήχου βασισμένη σε σύννεφο και εργαλείο προετοιμασίας.

 

Αυτή η χρηματοδότηση έρχεται επίσης στο πίσω μέρος της κυκλοφορίας του Nomon Sound Capsule – ενός κιτ ηχογράφησης που συνδέεται με σύννεφο για την καταγραφή ηχογραφήσεων στο πεδίο, σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματίες podcasters και δημοσιογράφους εκπομπής. Κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2022, συνδέεται άψογα με το Nomono Web App, ένα διαδικτυακό εργαλείο συνεργασίας ήχου όπου οι δημιουργοί περιεχομένου δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των ηχογραφήσεων τους, συνεργάζονται με την ομάδα παραγωγής τους και εφαρμόζουν επεξεργασία βελτίωσης διαλόγου με τεχνητή νοημοσύνη για να εξασφαλίσουν ότι ο ήχος τους ακούγεται όσο το δυνατόν καλύτερα πριν έναρξη της διαδικασίας σύνταξης. Οι δημόσιες προπαραγγελίες για το Sound Capsule θα ανοίξουν το φθινόπωρο του 2022 και η εφαρμογή Web είναι προς το παρόν διαθέσιμη μέσω μιας δωρεάν δημόσιας beta.

 

Τώρα, έχοντας πάρει αυτή τη νέα ενίσχυση χρηματοδότησης, η startup σχεδιάζει να κλιμακώσει την αγορά με τις λύσεις ήχου της.

 

 

Exit mobile version