Η Northern Gritstone επενδύει £2M στα βιώσιμα βιοπλαστικά της Floreon

Η παραγωγή βιοπλαστικών της Floreon μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 7 φορές σε σύγκριση με τα παραδοσιακά πλαστικά με βάση το πετρέλαιο.

Σήμερα η επενδυτική εταιρεία Northern Gritstone ανακοίνωσε μια επένδυση Σειράς Α ύψους 2 εκατομμυρίων λιρών στην εταιρεία ανάπτυξης βιοπλαστικών Floreon, μια τεχνολογία spin-out από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Η Floreon έχει αναπτύξει μια σειρά από βιοπλαστικά που παράγονται από φυτά, όπως το καλαμπόκι και το ζαχαροκάλαμο, με επιδόσεις συγκρίσιμες με το ακρυλονιτρίλιο βουταδιένιο στυρένιο (ABS), το κοινό πλαστικό πολυμερές που χρησιμοποιείται ευρέως στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηλεκτρονικά και τις ηλεκτρικές συσκευές και τα παιχνίδια.

Με πάνω από το 99% των πλαστικών στον κόσμο να παράγονται από χημικές ουσίες που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα, τα βιοπλαστικά προσφέρουν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση.

Η παγκόσμια αγορά βιοπλαστικών και βιοπολυμερών αναμένεται να φθάσει τα 27,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027.

Τα υλικά της Floreon έχουν επιτύχει τα πρότυπα απόδοσης για εφαρμογές υψηλής αξίας και μαζική παραγωγή.

Με τη χρήση φυτών για τη λήψη διοξειδίου του άνθρακα απευθείας από τον αέρα και τη μετατροπή του σε σάκχαρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για το υλικό, η παραγωγή βιοπλαστικών της Floreon μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 7 φορές σε σύγκριση με τα παραδοσιακά πλαστικά με βάση το πετρέλαιο.

Οι καινοτομίες της εταιρείας περιλαμβάνουν:

Το Therma-Tech είναι το πρώτο βιοπλαστικό στον κόσμο που επιτυγχάνει την πιστοποίηση αναφλεξιμότητας UL94V-0, επιτρέποντας τη χρήση του σε οικιακά ηλεκτρονικά, αυτοκίνητα και κατασκευαστικές εφαρμογές.
Dura-Tech, μια ιδανική εναλλακτική λύση για το ABS όταν δεν απαιτείται αντοχή στη φωτιά
Bio-Tech, μια βιομηχανικά κομποστοποιήσιμη έκδοση ιδανική για συσκευασίες τροφίμων και γεωργικές εφαρμογές.
Η επένδυση της Northern Gritstone θα επιτρέψει στην Floreon να επεκτείνει την ομάδα της και να προωθήσει τα προϊόντα της στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Shaun Chatterton, ιδρυτή και πρόεδρο της Floreon:

“Τα καθημερινά πλαστικά με βάση το πετρέλαιο συμβάλλουν στην παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση. Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε στις μάρκες ένα εναλλακτικό προϊόν και, μέσω αυτού, να μεταμορφώσουμε την παγκόσμια αγορά πλαστικών.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Northern Gritstone. Η υποστήριξη, η εμπειρία και η επένδυσή τους θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε την ομάδα μας και να υλοποιήσουμε την εμπορική μας στρατηγική”.

Ο Duncan Johnson, Διευθύνων Σύμβουλος της Northern Gritstone, δήλωσε: “Η Northern Gritstone είναι μια εταιρεία, η οποία έχει την ικανότητα να παράγει και να εμπορεύεται προϊόντα για την παραγωγή και την εμπορία των προϊόντων της:

“Η Floreon έχει αναπτύξει μια καινοτόμο και μοναδική τεχνολογία που προσφέρει στους παραγωγούς μια πραγματική οδό για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πλαστικών προϊόντων τους.

Αυτό ταιριάζει πραγματικά με τη φιλοσοφία της Northern Gritstone “Profit with Purpose”, βοηθώντας στη δημιουργία των επιχειρήσεων παγκόσμιας κλάσης του αύριο από την επιστήμη παγκόσμιας κλάσης στη Βόρεια Αγγλία σήμερα”.

Exit mobile version