Η ολλανδική fintech Fero συγκεντρώνει 3 εκατ. δολάρια για να μειώσει την εγκατάλειψη των ηλεκτρονικών αγορών στο ταμείο

Αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της εγκατάλειψης του checkout, η Fero Payment Science συγκέντρωσε 3 εκατομμύρια δολάρια για τη λύση online πληρωμών της, καθώς επεκτείνει τις ομάδες της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η ολλανδική εταιρεία παροχής λύσεων online πληρωμών Fero Payment Science συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων από τις Coatue, Volta Ventures και Antler.

Με τη νέα χρηματοδότηση θα υπάρξει περαιτέρω επέκταση και βελτίωση της λύσης πληρωμών της Fero, καθώς επεκτείνει τις ομάδες της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο Craig Savage και ο Maximilian van Boxel, και οι δύο πρώην υπάλληλοι της Ekata και της Mastercard, ορμώμενοι από τη δυνατότητα επίλυσης ζητημάτων στις ηλεκτρονικές πληρωμές για τους τελικούς εμπόρους, ίδρυσαν τη Fero ενώ συμμετείχαν στο founder residency της Antler το 2022.

“Ως επιστήμονας δεδομένων πληρωμών, σοκαρίστηκα όταν άρχισα να αποκαλύπτω το επίπεδο εγκατάλειψης κατά τη διάρκεια του checkout και του ταξιδιού πληρωμής. Σήμερα, πάνω από το 45% των πελατών τοποθετούν αντικείμενα στο καλάθι αγορών τους, αλλά δεν ολοκληρώνουν ποτέ την αγορά τους λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με την πληρωμή – πάνω από 5,2 τρισεκατομμύρια δολάρια χαμένων εσόδων ετησίως”, λέει ο Savage.

Με τη δημιουργία εξατομικευμένων προτιμήσεων αγοράς, η Fero απλοποιεί τη διαδικτυακή διαδικασία καθιστώντας πιο απρόσκοπτη την ολοκλήρωση των πληρωμών από τους καταναλωτές. Μέσω της διαδοχικής εφαρμογής της τμηματοποίησης, της πρόβλεψης πολλαπλών κατηγοριών και της ενισχυτικής μάθησης, το Fero μαθαίνει τις αγοραστικές προτιμήσεις ενός αγοραστή για να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία πληρωμής.

“Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε την ομάδα της Fero να υιοθετεί μια μοναδική προσέγγιση που αξιοποιεί την ανάλυση συμπεριφοράς για την παροχή λύσεων αγοράς που θα βελτιώσουν την αγοραστική εμπειρία και θα αυξήσουν τα έσοδα των λιανοπωλητών”, λέει η Elena Sakach, Partner, Coatue.

Exit mobile version